ETUC cere instituirea salariilor minime juste și a negocierilor colective printr-o directivă europeană

79
ETUC cere instituirea salariilor minime juste și a negocierilor colective printr-o directivă europeană - etuccereinstituireasalariilormin-1632762757.jpg

Articole de la același autor

Confederația Sindicală Europeană (ETUC) solicită UE adoptarea unei directive prin care să se instituie salarii minime juste și sistemul negocierilor colective. Organizația reamintește că „salariile conduc economia”. De ele depind satisfacerea nevoilor vitale ale lucrătorilor și familiilor lor, dar și lumea afacerilor. Economia fiecărui stat este condusă de cererea internă și cu cât salariile sunt mai mari, cu atât și cererea e mai mare.

„De ce avem nevoie de Uniunea Europeană pentru promovarea negocierilor colective?”, întreabă retoric ETUC. Și tot ea răspunde: Pentru că numărul lucrătorilor acoperiți de un contract colectiv de muncă este scăzut în 22 dintre cele 27 de state membre ale UE. Pentru că muncitori acoperiți de un acord colectiv au un salariu și condiții de muncă mai bune decât cei neacoperite de un astfel de acord comun. Pentru că mai multe țări din UE nu respectă drepturile de organizare și dreptul la negocieri colective așa cum este prevăzut în Carta Socială Europeană.


Pentru că, în prezent, 7 din 10 lucrători europeni plătiți cu salariul minim abia trăiesc de pe o zi pe alta. Pentru că proporția persoanelor din UE care muncesc, dar trăiesc în sărăcie a crescut de la 8%, în 2007, la 9%, în 2018. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2921 secunde