Euro-frunza "răsare" pe toate produsele bio

337

Articole de la același autor

Producătorii de alimente bio trebuie să afișeze pe eticheta produselor noua siglă ecologică a Uniunii Europene, o euro-frunză, potrivit noilor norme privind etichetarea, care au intrat în vigoare de la 1 iulie.
Euro-frunză va apărea de acum în mod obligatoriu pe alimentele ecologice preambalate produse în orice stat membru al UE. Pe lângă eticheta UE vor apărea și alte sigle folosite de întreprinderile private, sigla rămânând opțională pentru produsele ecologice neambalate și de import. Pe lângă siglă, noile norme în materie de etichetare prevăd și afișarea informațiilor obligatorii despre locul de producție al ingredientelor produselor și numărul de cod al organismului care a efectuat controalele, anunță oficialii Comisiei Europene.
"Avem speranța că noua siglă se va putea transforma într-un simbol larg recunoscut al producției alimentare ecologice în întreaga UE, oferindu-le consumatorilor garanția că bunurile sunt produse în deplină concordanță cu reglementările stricte ale UE", a declarat Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4428 secunde