Eurobarometru: 73% dintre cetățenii UE au încredere în operațiunile bancare online

161
1
Eurobarometru: 73% dintre cetățenii UE au încredere în operațiunile bancare online - fond-1665764273.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a publicat rezultatele Eurobarometrului privind modul în care europenii interacționează cu lumea serviciilor financiare, în special având în vedere digitalizarea din ce în ce mai mare și dezvoltarea finanțelor durabile. Potrivit sondajului, 86% dintre europeni afirmă că se simt încrezători în gestionarea finanțelor personale, iar 73% susțin că se simt încrezători în operațiunile bancare online.

Rezultatele variază de la un stat la altul și în funcție de sex, vârstă și nivel de educație, demonstrând necesitatea continuării alfabetizării financiare.

Europenilor le pasă și de finanțarea durabilă, dar le lipsesc informații despre aceasta. Sondajul indică unele progrese în utilizarea pieței unice pentru finanțarea cu amănuntul. Dintre respondenții care au un cont curent, doar 12% dețin un cont curent într-un alt stat membru.

Principalele trei surse de informații ale europenilor pentru finanțele lor personale sunt recomandările consilierilor financiari, comparațiile de produse specializate și recomandările de la prieteni sau familie. Doar 5% dintre europeni folosesc informațiile din rețelele sociale pentru a lua decizii financiare.

Aproximativ unul din cinci europeni susține că drepturile financiare i-au fost încălcate, de exemplu la deschiderea unui cont bancar, la efectuarea plăților sau la contractarea unui împrumut. Dintre aceștia, 42% nu au depus o plângere.

Majoritatea europenilor folosesc o aplicație sau un site web de servicii bancare mobile pentru a-și autentifica identitatea și pentru a-și verifica soldul, precum și o aplicație sau un site web de servicii bancare sau de plată mobile pentru a plăti în magazine sau online. Frecvența de utilizare a serviciilor financiare digitale variază de la un stat membru la altul.

Mai mult de șase din zece europeni consideră că este important ca economiile și investițiile lor să nu finanțeze activități economice care au un impact negativ asupra planetei. Cu toate acestea, doar 34% știu dacă economiile și investițiile lor private sunt investite în activități economice durabile, iar 29% primesc informații despre impactul asupra durabilității produselor sau serviciilor financiare.

La sondajul cu 16 întrebări au participat 27.862 de europeni din toate cele 27 de state membre. Rezultatele Eurobarometrului vor contribui la viitoarele propuneri ale Comisiei Europene în domeniul finanțării populației. 



Comentează știrea

Constantin
16 octombrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Minciuni! "Bancagii" nu mai știu cum sa faca bani pentru ca lumea își extrage banii din conturi și nu mai fac credite!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1697 secunde