Evaziunea fiscală din România depășește bugetul statului!

200
Evaziunea fiscală din România depășește bugetul statului! - gitenstein51985800-1351155828.jpg

Evaziunea fiscală este atât de prevalentă în România încât depășește bugetul statului, trei milioane de români din economia gri neplătind taxe, a declarat ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, informează NewsIn, citat de realitatea.net.

"România, ca și alte economii postcomuniste, este ca o piramidă inversată. Aveți trei milioane de angajați în sectorul privat care plătesc impozite, care susțin 15 milioane de români. Sunt trei milioane de români în economia gri care nu plătesc taxe. Evaziunea fiscală este atât de prevalentă în România încât depășește bugetul statului", a spus Mark Gitenstein cu ocazia prezentării raportului ‘Priorități pentru România" de către Camera de Comerț Americană în România (AmCham România).

Acesta a vorbit și dspre faptul că sunt mult mai multți pensionari decât angajați. "Jumătate dintre angajați primesc asistență socială și 400.000 de români lucrează pentru companiile de stat și noi știm ce se întâmplă acolo. Ele crează mult mai multe pagube decât profit", a adăugat Mark Gitenstein, citat de aceeași sursă.

 

 

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Economie : Cum va fi rectificat bugetul de stat
Pagina a fost generata in 1.0276 secunde