Eveniment românesc la IMO

3622

Articole de la același autor

În data de 20 mai, România a celebrat la Organizația Maritimă Internațională (IMO) Londra, 40 de ani de la înființarea Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV și a sistemului maritim românesc de training.

Discursul Secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Marius Humelnicu, în plenul Comitetului de Siguranță Maritimă (MSC) a evidențiat rolul României ca important furnizor de personal navigant, cu peste 30.000 de navigatori în flota mondială.

"România are un potențial maritim imens. Depinde doar de noi să-l exploatăm", a declarat Marius Humelnicu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Prezența Ambasadei României la Londra, networkingul dedicat României și un film de prezentare a CERONAV, au arătat celor aproximativ 500 de delegați, importanța strategică a României în transporturile navale, ca țară cu deschidere la Marea Neagră și la Coridorul Rin-Main-Dunăre.

"Marinarii români sunt apreciați în toată lumea, iar această acțiune are rolul de a sublinia imaginea pozitivă pe care și-au creat-o de-a lungul timpului", a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, ambasador maritim IMO și director general al CERONAV.

Delegații din 174 de țări prezenți la IMO au ascultat doine cântate la nai și li s-a oferit ceramică de Horezu. Acestea sunt două dintre cele patru elemente pe care România le are în patrimoniul cultural imaterial UNESCO.

În perioada 16 - 17 iunie 2016 CERONAV va celebra aniversarea celor 40 de ani la baza de Instruire CERONAV - Constanța și la Palatul Parlamentului din București.

La eveniment vor participa secretarul general al IMO, Kitack Lim, însoțit de Frederick Kenney - director de divizie (IMO) și de Milhar Fuazudeen - șef de secție (IMO) .

Prezența acestor oficialități reprezintă o recunoaștere a CERONAV ca fiind una dintre cele mai prestigioase instituții de pregătire maritimă din lume, precum și o confirmare a poziției importante pe care România o are în cadrul IMO, se arată în comunicatul dat publicității. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7608 secunde