EximBank - lider pe piața factoringului de export

153
EximBank - lider pe piața factoringului de export - eximbankliderpepiatafactoringulu-1561993030.jpg

Articole de la același autor

Cu o cifră de afaceri netă de 155,61 milioane de euro, EximBank a fost anul trecut liderul pieței locale de factoring de export, conform datelor Factors Chain International (FCI), cea mai importantă organizație internațională de profil.


"EximBank a reușit anul trecut să convingă tot mai multe companii că are capacitatea de a genera soluții financiare flexibile și avantajoase care răspund preocupărilor de optimizare a cash-flow-ului și de finanțare, administrare și colectare a creanțelor, lucru care, iată, ne propulsează pe prima poziție în topul băncilor care oferă servicii de factoring de export. În ultimii patru ani, ne-am concentrat pe extinderea și rafinarea ofertei de produsele complementare finanțării, iar performanța înregistrată pe zona de factoring de export vine să demonstreze corectitudinea principiilor pe care le-am aplicat în gândirea noastră  strategică, fiind cu atât mai notabilă pentru noi cu cât am reușit să devansăm competitori de anvergură, care se poziționează pe primele poziții în clasamentul băncilor locale", a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.


Anul trecut, clienții EximBank s-au orientat în special către factoringul fără regres (atât intern, cât și extern) care are ca principal atu acoperirea riscului de neplată, pe locul secund în topul solicitărilor situându-se factoringul cu regres. În ceea ce privește profilul clienților, flexibilitatea ofertei și avantajele acesteia, precum și rapiditatea în procesarea solicitărilor, au atras companii care se încadrează atât în categoria entităților de tip corporate, cât și întreprinderi mici și mijlocii.


Preocuparea permanentă a băncii de a oferi soluții financiare adaptate atât la practicile corporate din piață, dar, mai ales, la cerințele clienților, s-a materializat în extinderea portofoliului, anul acesta EximBank ieșind pe piață cu o ofertă ce integrează reverse factoring și factoring extern cu asigurare emisă în numele și contul statului român. 


Prin reverse factoring EximBank susține debitorul să mențină o relație eficientă cu furnizorii, să obțină termene de plată mai mari, în timp ce furnizorii beneficiază de finanțare înainte de scadență în baza facturilor acceptate la plată, diminuându-și astfel riscul de neîncasare. 


Cât privește produsul de factoring extern cu asigurare emisă în numele și contul statului român, acesta permite băncii să extindă aria de adresabilitate și către acele companii care derulează tranzacții comerciale internaționale cu un grad înalt de risc, oferind astfel exportatorilor români un nou instrument menit să le asigure un grad ridicat de confort în derularea afacerilor cu parteneri externi.


EximBank se implică activ de peste 25 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale cu un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare. 


În 2018, banca a raportat o creștere consistentă a expunerilor, o calitate ridicată a activelor, o majorare a cotei de piață pe segmentul de creditare corporate, precum și un profit record.  La finele lui 2018, banca administra expuneri totale în valoare de 8,0 miliarde de lei, în creștere cu 30% față de sfârșitul anului 2017, și înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanță financiară din ultimii nouă ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Mai 2018
Stire din Economie : Meridianele economiei
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Economie : Veste bună pentru exportatori
Pagina a fost generata in 1.6324 secunde