Experții EMSA susțin, la Constanța, cursul privind serviciile maritime integrate

246
Experții EMSA susțin, la Constanța, cursul privind serviciile  maritime integrate - expertiiemsa1-1524064548.jpg
Autoritatea Navală Română, în cooperare cu Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă – EMSA, organizează cursul privind serviciile maritime integrate pentru statele membre ale Uniunii Europene, cu utilizarea noii interfețe grafice a ecosistemului SafeSeaNet (SEG).

Cursul se desfășoară la Constanța, în perioada 18 -19 aprilie 2018, și este susținut de experți din cadrul EMSA. Organizarea lui se încadrează în acțiunile EMSA de furnizare de asistență tehnică prin programe de pregătire naționale oferite experților statelor membre UE.

Cursanții sunt specialiștii Autorității Navale Române cu atribuții privind monitorizarea navelor - VTS, MRCC și căpitănii de port, dar și reprezentanții altor agenții maritime naționale, ai Gărzii de Coastă, Vămii și Marinei Militară.

Cursul le oferă participanților informații privind serviciile maritime integrate ale EMSA (IMS) utilizate de statele membre și organismele UE, cu scopul de a contura o imagine clară a unei game lărgite de activități în domeniul maritim.

Serviciile maritime integrate oferă suport în îndeplinirea unui număr extins de atribuții vizând siguranța și securitatea maritimă, monitorizarea mediului, controlul frontierelor, apărarea, monitorizarea activităților de pescuit și aplicarea legislației în vigoare, precizează ANR.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.218 secunde