Federația "Solidaritatea Sanitară" a anunțat calendarul acțiunilor de protest

199
Federația

Articole de la același autor

Consiliul de Coordonare al Federației "Solidaritatea Sanitară" a decis declanșarea protestelor împotriva scăderii veniturilor salariale. 


"Având în vedere nemulțumirile în creștere ale salariaților din sănătate, cauzate atât de scăderea veniturilor nete salariale, cât și de absența creșterii veniturilor salariale nete, Consiliul de Coordonare al Federației «Solidaritatea Sanitară», întrunit în data de 19 februarie 2019, a decis un program de proteste, ce va fi declanșat în situația în care Guvernul nu va adopta măsurile necesare, cu caracter de urgență, pentru protecția salariaților împotriva scăderii veniturilor nete salariale", se arată în comunicatul dat publicității. 


Astfel, pichetarea consiliilor locale și a prefecturilor va avea loc în perioada 25 - 28 februarie. Ministerul Finanțelor și Ministrul Muncii vor fi pichetate tot în perioada 25 - 28 februarie, iar pe 18 martie, va fi declanșat conflictul colectiv de muncă. 
Acțiunile de pichetare vor fi declanșate în situația în care Guvernul nu adoptă un act normativ prin care să asigure garanții minime pentru protecția salariaților împotriva scăderii veniturilor salariale. 


"Considerăm că prima măsură ce trebuie adoptată de către Guvern, cu caracter de urgență, o reprezintă scoaterea indemnizației de hrană și a voucherelor de vacanță din limita de 30% aferentă sporurilor. Conflictul colectiv de muncă va fi declanșat în situația în care salariații din sănătate vor suferi scăderi ale veniturilor salariale, demonstrate prin fluturașii de salarii aferenți lunii martie 2019 sau în situația în care revendicările nu sunt rezolvate la un nivel satisfăcător", se spune în mesaj. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6033 secunde