Femeile marinar sunt invitate să participe la un sondaj on-line

192
Femeile marinar sunt invitate să participe la un sondaj on-line - femeilemarinar-1423496439.jpg

Articole de la același autor

Femeile navigator sunt îndemnate să participe la un sondaj on-line confidențial, despre sănătatea lor. Studiul are drept scop îmbunătățirea informațiilor și serviciilor de sănătate disponibile pentru femeile care lucrează pe mare.


Cercetarea a fost concepută de către Federația Internațională a Transportatorilor (ITF), Societatea Spitalul Femeilor, Asociația Internațională a Sănătății Maritime și Rețeaua Internațională pentru Bunăstarea și Asistența Navigatorilor.(ISWAN). Chestionarul este disponibil prin intermediul site-ului ISWAN.


Studiul este urmarea unei anchete pilot care a avut loc în luna iulie 2014.


Sondajul este deschis numai femei navigatorilor, iar răspunsurile sunt anonime. Pentru a lua parte la sondaj, femeile marinar sunt invitate să acceseze adresa: www.seafarerswelfare.org/news-and-media/latest-news/health-needs-of-women-seafarers. 


Numărul femeilor marinar este în creștere de la an la na. În 2000, Organizația Maritimă Internațională (IMO) a lansat programul "Femei la bord", cu durata de 10 ani, care a început să dea rezultate, dar sub așteptări. La acea dată, ponderea femeilor în total era de numai 1 - 2%, iar cele mai multe femei marinar erau în statele dezvoltate din punct de vedere economic. 


În Uniunea Europeană, procentul era de 4 - 5%, în Asia de Sud-Est de 0,5%. Philiipine, principalul furnizor de forță de muncă marinărească al lumii, avea doar 223 de femei dintr-un total de 230.000 de navigatori.


Un studiu publicat în 2003, de Organizația Internațională a Muncii, arată că în 1997 - 2001, cele mai multe femei navigau în următoarele flote: Danemarca - 15,1% din total, Norvegia - 10%, Marea Britanie – 8,3%, Finlanda - 5,6%, Belgia - 4,4%, Germania - 4,2% și Italia - 1,2%. 


La acea dată, cele mai multe femei erau angajate pe navele de croazieră, în activități auxiliare (restaurante, hoteluri, magazine, servicii, cazinouri). Ponderea lor în totalul echipajele ajungea la 18%.
 
Cum au evoluat lucrurile până în prezent? Nu există încă un studiu la nivel global, dar sunt destule indicii că s-a înregistrat un progres. Astăzi, sute de românce muncesc pe navele de croazieră.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Septembrie 2014
Stire din Economie : Școala se mută pe mare
Pagina a fost generata in 0.3404 secunde