Fermierii sunt încurajați cu vorba și ajutoare financiare să crească vaci de lapte

93
Fermierii sunt încurajați cu vorba și ajutoare financiare să crească vaci de lapte - fermieriisuntincurajati-1664279762.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, încurajează crescătorii de animale să continue această îndeletnicire ce face parte din tradiția poporului român, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru menținerea unui șeptel de animale care să valorifice resursele naturale de care dispunem, Guvernul a venit în sprijinul crescătorilor de animale cu subvenții consistente, acordate la timp. Iar acum, pentru a veni în întâmpinarea fermierilor din sectorul zootehnic, la solicitarea Ministerului Agriculturii, Comisia Europeană a aprobat, în premieră, avansul în procent de 70%, începând cu data de 16 octombrie 2022, astfel încât crescătorii de animale să facă față condițiilor vitrege generate de secetă, dar nu numai. Astfel, Guvernul a alocat suma de 185.483.810 euro, în ședința de săptămâna trecută, pentru crescătorii de animale pentru anul de cerere 2022, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic. Din plafonul total pentru specia bovine (bivolițe de lapte, taurine de carne și vaci de lapte) vor fi alocați 114.129.810 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7036 secunde