Finalizarea Proiectului "BU.RO.COOP - Camerele de comerț bulgară și română pentru cooperare transfrontalieră"

8393
2
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța se apropie de finalizarea implementării proiectului "BU.RO.COOP - Camerele de comerț bulgară și română pentru cooperare transfrontalieră", finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ro-mânia - Bulgaria 2007 - 2013, proiect desfășurat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Dobrich.
Prin proiect s-au creat două Centre de Cooperare Economică BU.RO.COOP care oferă firmelor interesate de cooperare transfrontalieră servicii de informare, consultanță și asistență specializată în internaționalizare a IMM-urilor din Dobrich și Constanța pe piețele RO, BG, UE, SUA, Rusiei și țărilor asiatice. Serviciile valorifică rezultatele a peste 20 de studii despre comerț exterior și profiluri sectoriale, reprezentând instrumente de marketing aprofundate, disponibile pentru companiile din Bulgaria și România.
Până în prezent, 80 de companii din România și Bulgaria au beneficiat de serviciile Centrelor BU.RO.COOP prin participarea la unul din cele patru târguri în cadrul unui stand comun româno-bulgar: "Save de Planet" din Sofia, "TINIMTEX" din Constanța, "Agriculture and everything for it" din Dobrich și Târgul Internațional Tehnic din Plovdiv. De asemenea, peste 50 de companii au participat la cele două evenimente de parteneriat de afaceri din Dobrich și Constanța. Agenda întâlnirilor a fost stabilită utilizând un software de matchmaking care a permis introducerea firmelor participante și stabilirea de întâlniri B2B.
La finalul proiectului s-a realizat un CD-ROM care cuprinde o bază de date cu participanții la proiect, atât la târguri, cât și la evenimentele B2B, cu posibilitate de căutare de oferte și cereri de cooperare comercială în funcție de interes.
În vederea stimulării creșterii gradului de ocupare pe plan local, peste 20 de persoane, tineri, femei, au fost instruite în cadrul cursului de pregătire profesională "Expert în cooperare pentru dezvoltare internațională și interculturală".
Proiectul a fost vizibil în mass-media locală și națională, prin implementarea unei campanii de promovare unitară, publicul larg fiind informat atât privind progresul proiectului, cât și asupra posibilității participării gratuite la târguri și la evenimentele de promovare.
Bugetul total al proiectului este de 815.253,03 de euro, din care 797.480,51 de euro reprezintă contribuția Uniunii Europene. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 18 luni, începând cu 20.05.2010.
Pentru informații suplimentare: Rodica Belteu, asistent manager, CCINA Constanța, tel. 0241.550.960, fax. 0241.619.454 și e-mail: [email protected]

Comentează știrea

gXgWvxGGiPxO
14 octombrie 2014
GwvsGnnjInsznDMpPR

WuC4Qb http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com

HBCHsoqqTxTHVmx
21 octombrie 2014
ZRJjMEcpAtX

vzIDdQ mtozivhdyvix, [url=http://olwrxxolgkcp.com/]olwrxxolgkcp[/url], [link=http://jjhjuszywqwi.com/]jjhjuszywqwi[/link], http://pzrghgyiagkx.com/

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Social : Util Deco are stand la Tinimtex
Pagina a fost generata in 0.3835 secunde