Finanțare de 142 de milioane de euro pentru proiectele de voluntariat realizate de tineri

122
Comisia Europeană a lansat cererea de propuneri pentru 2023 în cadrul Corpului european de solidaritate. Acesta este un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale.

Pornind de la Anul european al tineretului, cererea de propuneri urmărește să creeze mai multe oportunități de solidaritate pentru tineri, punând la dispoziție peste 142 de milioane de euro. Cererea va finanța activități de voluntariat, proiecte de solidaritate conduse de tineri, echipe de voluntariat în domenii cu prioritate ridicată, axate pe acordarea de ajutor persoanelor care fug din calea conflictelor armate și altor victime ale dezastrelor naturale sau nenaturale, precum și pe prevenirea, promovarea și sprijinul în domeniul sănătății și pe următoarea ediție a Corpului voluntar european de ajutor umanitar. Cerere de propuneri oferă, de asemenea, participanților posibilitatea de a contribui la operațiunile de ajutor umanitar în întreaga lume.

Programul este deschis tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, în cazul activităților de solidaritate care abordează provocările societale, și celor cu vârste între 18 și 35 de ani, în cazul activităților de ajutor umanitar internațional.

Tinerii care doresc să participe la activitățile Corpului european de solidaritate trebuie să se înregistreze pe portalul acestuia, unde pot căuta și găsi organizații care pun în aplicare proiecte. Grupurile de tineri înregistrați pe portalul Corpului european de solidaritate pot solicita finanțare și pentru proiecte de solidaritate conduse de ei înșiși.

Orice organism public sau privat poate solicita finanțare pentru a desfășura activități în cadrul programului „Corpul european de solidaritate” pe baza unei etichete de calitate, care certifică faptul că este în măsură să desfășoare activități de solidaritate de înaltă calitate în conformitate cu principiile, obiectivele și cerințele programului. Aceste organisme își pot prezenta candidatura cu ajutorul agențiilor naționale ale Corpului european de solidaritate, situate în toate statele membre ale UE și în toate țările terțe asociate la program, sau, în cazul acțiunilor centralizate, cu ajutorul Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2923 secunde