Finan╚Ťare de 200.000 de euro pentru firmele care promoveaz─â economia circular─â

90
Finan╚Ťare de 200.000 de euro pentru firmele care promoveaz─â economia circular─â - finantarede200000deeuropentrufir-1657456584.jpg
Ministerul Economiei a pus ├«n dezbatere public─â proiectul de HG privind aprobarea Mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat, prin Programul de tranzi╚Ťie c─âtre economia circular─â, pentru industria prelucr─âtoare. Proiectul urm─âre╚Öte: dezvoltarea de sectoare industriale noi ╚Öi revitalizarea sectoarelor industriale tradi╚Ťionale, procesarea ╚Öi utilizarea resurselor deja existente ╚Öi a de╚Öeurilor.
 

Companiile care depun proiecte de investi╚Ťii ce includ componenta de economie circular─â vor beneficia de un sprijin financiar ├«ntre 15.000 ╚Öi 200.000 de euro, a precizat Florin Sp─âtaru - ministrul Economiei.


Vor fi finan╚Ťate: transferul tehnologic pentru consolidarea economiei circulare; activit─â╚Ťile de cercetare-inovare, proiectare ecologic─â a produselor ╚Öi serviciilor care s─â promoveze principiile economiei circulare; ├«nfiin╚Ťarea, dotarea ╚Öi operarea de centre de repara╚Ťii ╚Öi recondi╚Ťionare a bunurilor; dezvoltarea activit─â╚Ťilor de reciclare a de╚Öeurilor etc.


Suma maximă acordată unui beneficiar de la bugetul de stat pentru un interval de până la 16 luni este egală cu echivalentul în lei a 200.000 euro, cu plata eșalonată, pe bază de documente justificative, iar suma minimă alocată de la bugetul de stat pentru un proiect este egală cu echivalentul în lei a 15.000 euro. Cheltuielile vor fi suportate în procent de 85% de la bugetul de stat, restul de 15% din surse proprii ale beneficiarilor.Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2487 secunde