Finanțare europeană de 119,5 milioane de euro pentru democrație și drepturile omului

124
Finanțare europeană de 119,5 milioane de euro pentru democrație și drepturile omului - finantareeuropeanade1195milioane-1632236264.jpg

Articole de la același autor

În urma Săptămânii internaționale a democrației 2021, Uniunea Europeană a anunțat cinci acțiuni în valoare de 119,5 milioane de euro pentru a consolida sprijinul european puternic pentru democrație și drepturile omului în întreaga lume.

Jutta Urpilainen - comisarul pentru parteneriate internaționale a declarat: „Dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse depind de democrație: instituții democratice puternice, incluziune socială și societăți participative. Cu aceste 119,5 milioane de euro, ne reînnoim angajamentul față de democrația globală. Sunt, de asemenea, mândră că UE va continua să sprijine Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului și să contribuie la consolidarea capacității organizațiilor locale ale societății civile, a activiștilor pentru democrație și a apărătorilor drepturilor omului, a tinerilor și a femeilor din întreaga lume. ”

UE își reafirmă pe deplin angajamentul de a proteja și consolida capacitatea de acțiune a persoanelor, de a construi societăți reziliente, favorabile incluziunii și democratice și de a promova un sistem global pentru drepturile omului și democrație. Uniunea nu va sta pasivă în fața erodării democrației și a creșterii nivelului de încălcare a drepturilor omului, de inegalitate, intoleranță, prejudecăți și discriminare.

Măsurile anunțate reprezintă o garanție a faptului că UE va oferi sprijin organizațiilor societății civile, activiștilor pentru democrație și apărătorilor drepturilor omului din 116 țări, acordând o atenție deosebită femeilor și tinerilor. Aceste măsuri vor contribui, de asemenea, la promovarea cooperării politice la cel mai înalt nivel pentru apărarea democrației pe plan mondial.

Fondurile vor contribui la punerea în aplicare a Planului de acțiune al UE privind drepturile omului și democrația 2020-2024 și a planurilor naționale din cadrul Planului de acțiune al UE privind egalitatea de gen III. Aceste fonduri vor oferi, de asemenea, ajutorul atât de necesar Oficiului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR al ONU).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3777 secunde