Finanțare de 200 de milioane de euro pentru eficiența energetică în sectorul agroalimentar

104
Finanțare de 200 de milioane de euro pentru eficiența energetică în sectorul agroalimentar - finantarede200demilioanedeeuro-1674753050.jpg

Articole de la același autor

Primele contracte pentru eficiența energetică a companiilor din sectorul agroalimentar au fost semnate, recent, de miniștrii Marcel Boloș și Petre Daea. Sectorul agroalimentar beneficiază de o alocare de 200 de milioane de euro, iar în cadrul celor două apeluri au fost depuse peste 100 de proiecte.

„Investițiile în eficiență energetică sunt o premisă pentru competitivitate și pentru a materializa conceptul de economie verde. Am avut alocări speciale pentru sectorul agroalimentar, pentru a reduce presiunea asupra securității alimentare și lanțurilor valorice esențiale, fiind o metodă de a menține competitivitatea domeniului alimentar și energetic. Cu aceste măsuri concretizate în proiecte, sperăm ca eficiența energetică să fie atât un mijloc de a ajunge la aprovizionarea sustenabilă cu energie, de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, dar și o modalitate prin care Guvernul României ajută întreprinderile din acest sector de activitate să treacă peste crizele suprapuse cu care ne confruntăm”, a declarat ministrul Energiei, Marcel Boloș.

Investițiile se vor concretiza în instalarea capacităților de producție a energiei din surse regenerabile (energia solară), a panourilor fotovoltaice pe acoperișul clădirilor și a centralelor electrice fotovoltaice, a sistemelor de monitorizare a consumurilor, care să asigure reducerea consumului de energie, achiziționarea de echipamente eficiente energetic cu consumuri reduse și măsuri de eficiență pentru clădiri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3102 secunde