Finanțare europeană pentru sprijinirea sectorului audiovizual

134

Articole de la același autor

Comisia Europeană a publicat primele trei cereri de propuneri din cadrul componentei MEDIA, pentru 2022, a programului „Europa creativă”. Cu o finanțare totală în valoare de 41 de milioane de euro pentru acest an, componenta MEDIA va sprijini redresarea sectorului audio-vizual și sporirea competitivității acestuia, atât în Europa, cât și la nivel mondial. În săptămânile și lunile următoare vor fi publicate noi cereri de propuneri.

Componenta MEDIA a programului „Europa creativă” s-a adaptat la provocările și oportunitățile generate de evoluțiile de pe piețele audiovizuale. Anul acesta, au fost introduse trei noi cereri de propuneri, având drept obiect: jocurile video și dezvoltarea de conținut imersiv, rețelele de festivaluri europene și acțiunea MEDIA 360°, concepute pentru a sprijini sectoarele existente, noile talente și noile piețe, precum și pentru a promova cooperarea dintre diferite sectoare.

În cadrul componentei TRANS-SECTORIALE a programului a fost publicată și o cerere de propuneri axată pe alfabetizarea mediatică, dotată cu fonduri UE în valoare de 2,4 milioane de euro. Alte câteva cereri de propuneri din cadrul celor trei componente ale programului „Europa creativă” vor fi publicate pe Portalul pentru finanțare și licitații al Comisiei.

Bugetul pentru 2022 al programului „Europa creativă” este de 385,6 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 30% față de 2021.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5914 secunde