Finanțare pentru complexul feroviar din sectorul fluvio-maritim al portului Constanța

87

Articole de la același autor

Contractul pentru acordarea finanțării nerambursabile a proiectului "Dezvoltarea capacității feroviare în sectorul fluvio-maritim al portului Constanța" a fost semnat, a anunțat Compania Națională Administrația Porturilor Maritime. 

Valoarea totală a proiectului este 94.779.144 lei, din care cea eligibilă este 60.007.551 lei. Contribuția Comisiei Europene este de 85%, iar cea a bugetului de stat, de 15%. Autoritatea de Management s-a angajat să sprijine CN APMC în demersurile de includere a sumelor neeligibile, respectiv 34.771.593 lei, în anexele la legile bugetului de stat.

Investiția cuprinde un complex feroviar sistematizat în sectorul fluvio-maritim al portului Constanța. În prima etapă se vor executa liniile de căi ferate care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic până în anul 2020.

Antreprenorul general este asocierea dintre SC Consal Trade SRL - SC Livarom PREST SRL - SC Elcomex IEA SA și SC VIO TOP SRL, consultant fiind asocierea dintre Systra SA - SC Metroul SA București. Termenul de finalizare asumat de constructor este sfârșitul acestui an, în prezent stadiul fizic al execuției lucrărilor este de 35%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.8398 secunde