Firmele de bunkeraj, suspectate de trafic cu carburanți neaccizați

823

Fraudarea accizei petroliere continuă, în ciuda măsurilor luate pentru stoparea evaziunii fiscale. Autoritățile nu au reușit să afle prin ce metode cei implicați în afacerile frauduloase reușesc să fenteze legea, dar au unele suspiciuni.
"Sunt nave care vin și își fac alimentarea cu bunker (carburanți) în România, deși le costă mai mult decât în Bosfor, știut fiind că prețurile sunt mai mici în Turcia. Mai mult decât atât, există firme cu sediul în țara noastră care își alimentează navele în Ucraina, iar plata o fac în Bulgaria. De asemenea, sunt nave care alimentează pe teritoriul României și care aparțin unei societăți din Bulgaria. S-au creat suspiciuni că se face în așa fel încât să se piardă circuitul banilor" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber" Cristian Radu, comisarul șef al Gărzii Financiare - Secția Constanța.
Este posibil ca petrolul neaccizat să ajungă în interiorul țării. "Încă se mai descoperă produse energetice neaccizate pe teritoriul României. Nu se mai fură din conducte, cum se întâmpla înainte, pentru că acestea sunt supravegheate. Pe de altă parte, mi-e greu să cred că poate pleca dintr-o rafinărie o cisternă neînregistrată, întrucât producătorii au sisteme bine puse la punct de verifi-care. Este posibil ca produsele energetice să fie transferate de pe navele de bunkeraj în cisterne, în portul Constanța, și de acolo să plece mai departe" - afirmă comisarul șef.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7684 secunde