Fiscul e zguduit de proteste spontane

327
1
Fiscul  e zguduit  de proteste spontane - fiscul-1494861571.jpg

Articole de la același autor

Circa 20.000 de angajați din cadrul direcțiilor regionale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală și din capitală au participat la acțiuni de protest spontane. S-a protestat la Vaslui, Bistrița, Cluj, Brașov, Bacău, Brăila, Suceava, Vrancea și Bihor, la Constanța, Tulcea și Galați. 


Salariații din sistemul vamal s-au solidarizat cu inspectorii fiscali și au recurs la metoda "excesului de zel". Controlul la frontieră nu s-a mai efectuat selectiv, potrivit analizei de risc, ci total. Salariații Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București au plecat în marș către Ministerul Finanțelor Publice.


Functionarii Fiscului sunt nemulțumiți de proiectul legii salarizării unitare și solicită revizuirea grilelor de salarizare. Ei consideră că, odată cu adoptarea legii, salariile lor se vor diminua. Finanțiștii susțin că, în loc să plătească 35.000 de consultanți fiscali cu 10.000 de lei, mai bine ar fi plătiți decent cei 25.000 de angajați ai Fiscului.


Bogdan Nicolae Stan, președintele ANAF, a declarat: "Nemulțumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizării. Am avut deja discuții cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicările. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminării discrepanțelor și al menținerii sporului de 15%. În mod onest și deschis suntem în dialog permanent cu aceștia. Le solicit și pe aceasta cale să își reia lucrul și îi asigur că în calitatea mea de președinte voi face demersurile necesare pentru ca nemulțumirile lor să fie auzite și să găsim soluții în vederea bunei funcționări a activității instituției." Angajații ANAF sunt deciși să continue acțiunile de protest. 


Comentează știrea

Constantean
16 mai 2017
bataie de joc

Aceste albine ucigase isi bat joc de noi contribuabilii. De cateva zile mii de firme sunt amenintate cu o notificare absurda. Imbecilii au dat copy paste si ne invita pe toti la camera 203 etj 2. Va dati seama ce este pe d-l Dragan Cristian? Acest bondar trebuie sa bazaie o gramada de ore dand din umeri. In capul si sistemul acestor imbecili sunt numai neconcordante. Cretinii astia angajati prin acte de coruptie au o atitudine de dumnezei!!! Ma intreb, in ce tara civilizata un functionar al statului isi poate bate joc de contribuabil, umilindul la cozile ghiseului? Unde se cred acesti derbedei? Cum de isi permit nemernicii sa trimita hartii de notificare, pentru ca ei sunt niste putori nesimtite?!?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4901 secunde