Fiți pe fază! Crește numărul locurilor de muncă la ARSVOM și CERONAV!

1639
3
Fiți pe fază! Crește numărul locurilor de muncă la ARSVOM și CERONAV! - crestenumarullocurilordemunca-1494592595.jpg

Articole de la același autor

r În opt instituții din transporturi vor fi înființate 470 de posturi noi

Veste bună pentru cei ce vor să lucreze în transporturi. Numărul de posturi din opt instituții publice subordonate Ministerului Transporturilor va fi suplimentat. Astfel: la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), schema de personal se îmbogățește cu 80 de noi posturi; la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Trans-porturi Navale (CERONAV), cu 40 de posturi; la Școala Superioară de Aviație Civilă, cu 18 posturi; la Aeroclubul României, cu 43 de posturi; la Autoritatea Rutieră Română (ARR), cu 180 de posturi; la Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS), cu 5 posturi; la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, cu 99 de posturi; la Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER), cu 5 posturi.

Potrivit Ministerului Transporturilor, creșterea numărului de posturi este justificată de faptul că, printr-o serie de acte normative, au fost introduse activități noi, a căror desfășurare normală trebuie asigurată.

În cazul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, potrivit HG nr. 94/2017 și HG nr. 93/2017, se vor achiziționa două nave SAR și o navă de depoluare. Pentru asigurarea echipajelor de intervenții și de permanență sunt prevăzute 80 de posturi.

După anul 2013, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale a introdus 70 de cursuri noi, iar de curând, a finalizat investiția din cadrul sucursalei din Galați. Cele 40 de posturi noi sunt necesare desfășurării în condiții optime a activității de instruire a personalului navigant, respectiv: 22 posturi de personal didactic, 8 posturi de personal auxiliar și 10 posturi de personal administrativ.

La Școala Superioară de Aviație Civilă urmează să se asigure un serviciu tehnic cu minim trei ture pentru operarea aeronavei Cessna Citation V. Cele 18 posturi solicitate sunt următoarele: pilot instructor - 4 posturi, inginer de aviație - 3 posturi, tehnician de aviație - 5 posturi, șef pregătire zbor - 1 post, expert - instructor pregătire teoretică - 5 posturi.

Aeroclubul României va înființa unitatea de întreținere și reparații a aeronavelor din dotarea proprie, cât și pentru operatori privați. Activitatea va conduce la creșterea veniturilor proprii. Cele 43 de posturi sunt necesare pentru: Direcția Tehnică - 2 ingineri de aviație, Serviciul Continuitatea Navigabilității - 2 ingineri de aviație, Biroul de Proiectare - 4 ingineri, Serviciul Aeronave Ultraușoare - 1 inginer de aviație și 1 pilot comandant, Compartimentul Operațiuni Sol - 1 inginer de aviație, Secția de Reparații și Întreținere de Bază Craiova - 2 ingineri de aviație și 4 mecanici de aviație, Baza de Reparații Brașov - 1 inginer de aviație și 5 mecanici de aviație, Aeroclubul Teritorial Brașov - 1 referent, aerocluburile teritoriale - 2 instructori de parașutism, 2 dispeceri operațiuni zbor, 8 piloți instructori, 7 mecanici de aviație.

În cadrul Autorității Rutiere Române, cele 180 de posturi sunt pentru: Direcția Siguranța Infrastructurii Rutiere - 20 de posturi, în vederea efectuării inspecției de siguranță rutieră periodică și suplimentară; pentru agențiile teritoriale - 150 de posturi cu sarcini în inspecția de siguranță rutieră periodică, suplimentară (de accident), pentru activitățile de licențiere, autorizare și atestare profesională și alte activități noi.

La Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile va fi înființat dispeceratul de urgență permanent, care va avea 5 posturi. Noua structură va avea atribuții de preluare și tratare a apelurilor de urgență.

Agenția de Investigare Feroviară Română se confruntă cu o creștere a frecvenței accidentelor și incidentelor pe calea ferată, pentru care are nevoie de 5 investigatori în plus.

La rândul său, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier are nevoie de 99 posturi de inspectori care vor executa verificările impuse la autovehiculele ce transportă vehicule defecte sau avariate, precum și a auvehiculelor care transportă mărfuri periculoase.

Proiectul de hotârâte de guvern privind suplimentarea cu 470 de posturi noi, în total, a schemei de personal din cele opt instituții, urmează să fie supus aprobării Guvernului. 

Comentează știrea

okila
13 mai 2017
arsvom

cine credeti ca se va angaja la arsvom la salarii minime doar niste handicapati ce n-au loc in alte parti ,noroc ca se fura motorina en gros de se mai rotunjeste venitul

okila
13 mai 2017
ceronav

ura ,iar se va umple ceronavul de coarde bune de cotait dar nu de muritori ca noi ci de comandati plini de galoane dar care nici nu mai stiu cum arata marea

Dancy
13 mai 2017
Loc de munca

Cei care vreti servici sa stiti ca nimeni nu va da salariu de 3000 lei din prima luna, unii vor cere competenta/incercati la parchet, munca putina si salarii mari !

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Decembrie 2016
Stire din Economie : Moș Crăciun a venit și la Ceronav
Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Economie : De ce a trecut Ovidiu Cupșa Atlanticul?
Pagina a fost generata in 0.9588 secunde