Concurs FMI decide pe 2 iulie dacă ne dă 900 milioane de euro

253

Articole de la același autor

Din motive pur tehnice, bordul director al Fondului Monetar Internațional se va reuni abia pe 2 iulie 2010 pentru a decide eliberarea următoarei tranșe de împrumut pentru România, a declarat Sebastian Vlădescu, ministrul Finanțelor publice. Din punctul său de vedere, guvernul de la București a îndeplinit toate condițiile impuse prin acordul de creditare, pachetul de legi pentru atingerea țintei de deficit bugetar, de 6,8%, fiind promulgat. Cea de a cincea tranșă a împrumutului se ridică la 900 milioane de euro.
Pentru partea din creditare care va veni de la Uniunea Europeană, va trebui să se aștepte până în luna septembrie. Abia atunci se va întruni Comisia Europeană pentru a analiza această chestiune.
Delegația FMI va reveni în România după 20 iulie. Atunci, va analiza performanțele țării și modul în care s-au respectat angajamentele din contractul de împrumut. Cu acel prilej vor fi revizuite prognozele referitoare la produsul intern brut, cursul de schimb al monedei naționale și inflație. "Toate acestea se vor modifica din cauza majorării cu 5% a TVA, măsură pe care nu ne-am dorit-o" - a afirmat ministrul.
La începutul anului, guvernul prognoza că 2010 se va încheia cu o creștere de 1,3% a produsului intern brut, un deficit bugetar de 5,9% (față de 7,3% în 2009), o inflație de 3,7% (față de peste 4% în anul trecut), un curs de schimb de 4,2688 lei și un indice al șomajului de 7,5%.
Sebastian Vlădescu a anunțat că rectificarea bugetară va fi făcută cu aprobarea FMI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6164 secunde