FMI discută săptămâna viitoare despre livrarea celei de-a doua tranșe a împrumutului pentru România

182
Board-ul executiv al Fondului Monetar Internațional va analiza, pe 21 septembrie 2009, rezultatele primei evaluări a României în cadrul acordului stand-by, precum și modificarea unor criterii de performanță, pentru a aproba a doua tranșă a împrumutului, arată calendarul consiliului FMI.
Delegația FMI, prezentă în România la începutul lunii august, a anunțat că statul s-a încadrat, în general, în criteriile de perfor-manță impuse pentru jumătatea acestui an, cu excepția arieratelor, pentru care datele au fost disponibile cu întârziere.
În mai, România a primit prima tranșă, de circa 5 miliarde euro, din împrumutul de la FMI care însumează aproape 13 miliarde euro, parte a acordului de finanțare externă, la care participă Comisia Europeană, precum și alte instituții financiare internaționale.
A doua tranșă a împrumutului, care ar urma să fie virată României la scurt timp după votul board-ului FMI, este în valoare de 1,718 miliarde DST (circa 1,9 miliarde euro), iar o parte din aceste fonduri vor finanța deficitul bugetar. (NewsIn)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6422 secunde