Mai sunt bani pentru încă 10 luni de Prima Casă

166
Fondul de Garantare a primit până la începutul acestei săptămâni solicitări de garantare pentru Prima Casă în valoare de circa 125 milioane euro, din plafonul prevăzut de stat, de 1 miliard euro, și estimează că are fonduri pentru încă 10 luni, informează surse din cadrul FNGCIMM.
"S-a zvonit că programul Prima Casă va fi oprit după alegerile prezidențiale. Pot să vă asigur că mai avem bani pentru încă zece luni, dacă se continuă în ritmul de până acum", a declarat ieri Vasile Coman, director coordonator în cadrul Fondului.
Până în prezent au fost analizate, soluționate favorabil și transmise băncilor decizii și contracte de garantare pentru 1.950 de beneficiari. Totodată, 656 de dosare se află la Fond în fază de procesare.
De la startul programului, FNGCIMM a returnat băn-cilor 314 dosare incomplete sau care conțineau erori. Din dosarele restituite băncilor, Fondul a primit înapoi, cu completări, 107 dosare.
În același timp, ponderea dosarelor respinse în primă fază era de 15 - 16%, însă după întâlnirea recentă dintre bancheri și reprezentanții FNGCIMM, ponderea a scăzut la 2-3%, nivel considerat "rezonabil".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6428 secunde