Galerie foto. Protestul angajaților din Oil Terminal a dus la demiterea consiliului de administrație

1268
2

Articole de la același autor

Câteva sute de salariați ai operatorului portuar Oil Terminal, din Constanța au participat luni, 22 decembrie 2014, în fața sediului administrativ, la o acțiune de protest împotriva planului de reorganizare a unității. Chiar în acel moment, noul consiliul de administrație își susținea, în fața adunării generale a acționarilor, programul incriminat de angajații companiei.

Atmosfera era ca la revoluție. Tobele răpăiau, fluierele șuierau, luptătorii sindicali strigau din toți rărunchii: "Demisia! Hoții! Jos mafia din Oil Terminal!" Până și copiii protestatarilor veniseră la "război", să apere locurile de muncă ale părinților.

"Protestăm împotriva disponibilizării a 300 de salariați din companie" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Nicolae Androne, liderul Sindicatului Oil Terminal. "Anul acesta s-a încercat de două ori numirea unui consiliu de administrație pe Legea 109 privind managementul privat. Noul consiliu de administrație, prin programul de administrare propus, dorește disponibilizarea a 300 de salariați de la Oil Terminal. Pentru plata salariilor compensatorii prevăzute prin contractul colectiv de muncă se preconizează obținerea unui credit de 15 milioane de lei de la o bancă. Din punctul nostru de vedere, prin luarea acestui credit se dorește intrarea în insolvență a Oil Terminal, iar după aceea, vânzarea societății la preț de nimic. Fără cei 300 de salariați disponibilizați în prima fază și alți 500, externalizați în a doua fază, Oil Terminal nu va putea funcționa. Se dorește externalizarea tuturor serviciilor care nu au legătură cu obiectul principal de activitate: mentenanță, pompierii, întreținerea căilor ferate interne, laboratoarele, serviciul administrativ și cel financiar-contabil. S-a mai încercat acest lucru, dar s-a dovedit că societatea plătește mult mai mulți bani firmelor terțe. Nu s-a făcut niciun studiu de impact. Noi l-am întrebat pe președintele consiliului de administrație cum a ajuns la numărul de 300. N-a putut sau nu a vrut să explice."

La rândul său, Ion Caraignat, liderul filialei locale a "Cartel Alfa", a declarat: "Sunt alături de sindicaliștii de la Oil Terminal; am fost alături de ei și la Ministerul Energiei săptămâna trecută. Este dureros să constați că, în condițiile în care o societate are profit, restructurează 300 de salariați, care au în spatele lor alte 600 de persoane, din familii, pe care trebuie să le hrănească. Cei de la București, în loc să inițieze programe economice, să facă investiții în locuri de muncă, vor să obțină profit numai pe calea restructurării forței de muncă."

La ora 14, Armando Andreșoiu, directorul cu logistica, a ieșit în fața mulțimii și a anunțat: "Adunarea generală a acționarilor a respins planul de reorganizare a companiei, propus de consiliul de administrație. Totodată, AGA a revocat consiliul de administrație."

Mulțimea a salutat, cu urale, anunțul.

"Aceasta este victoria solidarității! - le-a spus Caraignat protestatarilor. Trebuie să fiți la fel de uniți în ianuarie, când va fi negociat noul contract colectiv de muncă!"

Comentează știrea

Stanciu Adrian
26 decembrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. e-mail: [email protected] YM: stanciuadrian33

ioana
26 decembrie 2014
midia oil

Omul de Benzinaria spre iesire din km 5 spre Eforie fura benzina direct de la midia si o vinde la tracuri turcesti oare nimeni nu stie asta fara acte sint inplicati multi si milionari sa vedeti ce vile au .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3948 secunde