Ghid internațional pentru eliminarea hărțuirii și agresiunii la bordul navelor

391
Ghid internațional pentru eliminarea hărțuirii și agresiunii la bordul navelor - ghidinternational-1453737901.jpg

Articole de la același autor

Armatorii și sindicatele navigatorilor au lansat un ghid internațional pentru eliminarea hărțuirii și agresiunii la bordul navelor. Lucrarea a fost realizată de Camera Internațională a Shipping-ului (ICS) și Federația Internațională a Transportatorilor (ITF), putând fi descărcată de pe paginile electronice ale celor două organizații.


Ghidul a fost lansat înaintea reuniunii din luna februarie 2016, de la Geneva, a comitetului tripartit al Organizației Mondiale a Muncii. Aceasta este dedicată Convenției internaționale privind munca și viața pe mare MLC - 2006. În cadrul reuniunii, ICS și ITF vor coordona poziția partenerilor sociali în raport cu reprezentanții guvernelor.


Convenția MLC-2006 le cere guvernelor lumii să ia măsuri ca legile și reglementările să respecte dreptul fundamental al navigatorilor de a nu fi discriminați în timp ce sunt la bordul navelor. 


Recunoscând că orice formă de hărțuire și agresiune poate avea consecințe serioase asupra mari-narilor, ghidul duce la următorul pas, arătând companiilor de shipping, navigatorilor și organizațiilor navigatorilor ce pot face pentru a preveni ca hărțuirea și agresiunea să devină o problemă serioasă la bordul navelor. El face apel la responsabilitatea navigatorilor și angajatorilor de a utiliza procedurile adecvate și de a fi conștienți că aceste fenomene pot să apară la locul de muncă. Sunt incluse și agresiunile cibernetice.


Rolul important al organizațiilor navigatorilor în conștientizarea acestor fenomene este subînțeles. Peter Hinchliffe, secretarul general al ICS, remarca: "Armatorii sunt de acord cu necesitatea de a dezvolta politici și planuri pentru eliminarea oricărei manifestări de hărțuire și agresiune, aceasta fiind o chestiune de bune practici în muncă. Agresiunea are consecințe grave pentru sănătatea fizică și emoțională a navigatorilor și, de asemenea, poate compromite munca în echipă, cu consecințe negative pentru siguranța navei și a echipajului său. Prin urmare, faptul că ICS și ITF au colaborat pentru a produce acest nou ghid este un lucru pozitiv."


La rândul său, Steve Cotton, secretarul general al ITF, a declarat: "Hărțuirea și agresiunea la locul de muncă sunt inacceptabile oriunde s-ar întâmpla, dar au consecințe mult mai grave pe mare, unde cei afectați pot fi izolați și singuri la sute de mile de casă. Până acum au lipsit liniile directoare privind bunele practici și suntem încântați că, lucrând cot la cot cu ICS, le-am realizat."


Ghidul este distribuit în întreaga industrie a shipping-ului mondial prin intermediul asociațiilor naționale ale armatorilor membri ICS și a sindicatelor afiliate la ITF. Autorii ghidului încurajează utilizarea lui de către furnizorii de pregătire marină-rească și a alte entități interesate în eliminarea acestor fenomene din transportul maritim mondial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3601 secunde