Grevă pe nava turcească "Lady Didem", sub pavilion Panama

383

Articole de la același autor

Nava "Lady Didem", sub pavilion Panama, se află în portul Constanța, în dana nr. 53, pentru a descărca 900 tone de ceapă din Egipt. Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor și Inspectoratului ITF România, operatorul navei este o firmă din Turcia și, cel mai probabil, armatorul este tot turc. Echipajul este multinațional, incluzând marinari din Turcia, Georgia, India și Siria.

Salariile nebrevetaților variază între 300 și 700 dolari pe lună, fiind cu mult sub standardul internațional. Pe navele cu pavilion de complezență, cum este și cel panamez, standardul minim prevăzut în contractele ITF este de 1.500 dolari pe lună, în cazul timonierului.

Mai mult, salariile sunt neplătite de trei până la șase luni. Condițiile de muncă și viață de la bordul navei nu satisfac cerințele Convenției internaționale MLC 2006, aflată în vigoare și ratificată de România.

"Navigatorii nu mai sunt dispuși să participe la nicio operațiune comercială a navei și nu vor să plece cu nava din port până când nu li se achită la zi salariile restante și până când trei navigatori nu vor fi repatriați, doi dintre ei având contractul terminat, iar al treilea reclamând condițiile precare de la navă" - se arată în comunicatul dat publicității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Aprilie 2016
Stire din Economie : Accidente pe mări și oceane
Vineri, 25 Martie 2016
Stire din Economie : Accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.4552 secunde