Guvernul are în vedere modificarea Programului Rabla

331
Guvernul are în vedere modificarea Programului Rabla - rabla-1698951056.jpg
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet a precizat, joi, că programul Rabla ar putea fi modificat, iar unul dintre aspectele vizate ar fi valoarea maximă a unui autoturism care poate fi achiziţionat cu astfel de vouchere. Ministrul a subliniat că nu vor fi discriminați importatorii de autoturisme și că Programul Rabla trebuie regândit în fiecare an pentru anul următor.


Mircea Fechet a făcut precizări despre programul Rabla și voucher-ul Rabla Plus, la finalul ședinței Executivului.


„Am avut discuţii cu colegii de la Administraţia Fondului pentru Mediu şi cu premierul. Fără îndoială, programul Rabla trebuie regândit în fiecare an pentru anul care urmează. Din acest punct de vedere urmează să agreăm o serie de principii pe care să le transpunem în noul program. (...) Eu cred că şi preţul de vânzare al autoturismelor electrice a scăzut în ultimii ani, motiv pentru care cred că acesta trebuie corelat cu acest plafon maximal, pentru că nu mi se pare firesc ca în situaţia în care urmează să achiziţionezi o maşină foarte scumpă, să spunem de 75.000 euro, când majoritatea autoturismelor electrice costă mult mai puţin, să mai beneficiezi şi de voucher-ul Rabla Plus. Dar, repet, asta este o discuţie în care, într-un timp scurt, voi veni cu nişte măsuri concrete şi agreate în Guvern. Nici astăzi, peste 75.000 euro nu poţi folosi voucher pentru Rabla Plus”, a declarat ministrul Mediului, preluat de news.ro


Acesta a adăugat că este posibil ca una dintre modificări la program să fie legată de valoarea maximă a unui autoturism care poate fi cumpărat cu astfel de vouchere, chit că este vorba despre Rabla Plus sau Rabla Clasic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.329 secunde