Guvernul atacă la Curtea Europeană de Justiţie pachetul de mobilitate care afectează transportatorii români

286
Guvernul atacă la Curtea Europeană de Justiţie pachetul de mobilitate care afectează transportatorii români - guvernulatacasursanewstime-1603629989.jpg

Articole de la același autor

Guvernul României a sesizat, vineri, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) cu trei acţiuni în anulare a prevederilor cu probleme din Pachetul de Mobilitate I, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres. Demersul Guvernului României priveşte aspectele cu implicaţii negative asupra pieţei interne care vor afecta competitivitatea transporturilor de  mărfuri în Uniune. 


Acţiunile în anulare fac referire la interdicţia efectuării perioadei normale de repaus săptămânal la bordul vehiculului; Obligaţia întoarcerii periodice a conducătorului auto la centrul operaţional al angajatorului sau la locul său de reşedinţă; Obligaţia întoarcerii vehiculului la unul din centrele operaţionale în termen de 8 săptămâni de la plecare; Stabilirea de limitări suplimentare la efectuarea operaţiunilor de cabotaj; Instituirea unor norme specifice privind detaşarea conducătorilor auto. 


MAE aminteşte că România s-a opus adoptării celor trei acte legislative, alături de celelalte opt state membre cu interese similare în această materie (Bulgaria, Cipru, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta şi Polonia). Statul român a votat împotriva aprobării textelor rezultate în urma negocierilor cu Parlamentul European. Acţiunea Guvernului la CJUE a fost realizată prin coordonarea dintre MAE şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 25 Octombrie 2020
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 1.66 secunde