Pentru a economisi câteva milioane de euro

Guvernul reduce armata băgătorilor de seamă și a tăietorilor de frunză la câini

3382
Guvernul reduce armata băgătorilor de seamă și a tăietorilor de frunză la câini - 6b68749e7c77847afa55dd65082ab603.jpg
Criza economică și acordul cu FMI obligă Guvernul Boc să treacă la măsuri de amputare a aparatului birocratic. Confruntat cu scăderea dramatică a încasărilor la bugetul de stat și cu pericolul de a nu mai putea achita salariile și pensiile, executivul a decis să mai taie din aparatul birocratic.
În ședința din 15 iulie 2009, s-au adoptat două măsuri care vor aduce economii de câteva milioane de euro. Astfel, jumătate dintre agențiile guvernamentale urmează a fi desființate sau comasate. Sunt exceptate cele reglementate prin directivele Uniunii Europene.
Actul normativ care va sta la baza restructurării va fi pregătit în următoarele două săptămâni. Numele agențiilor vizate este ținut secret până când guvernul va lua decizia finală. Prin desființarea sau comasare a respectivelor instituții, se realizează și o reducere de personal.
Cea de-a doua măsură se referă la cabinetul demnitarului, instituție stabilită prin lege. La nivel național, sunt bugetate 2.083 de posturi, din care 800 în cabinetele miniștrilor, secretarilor de stat sau șefilor de agenții și 1.283 de posturi în cele ale prefecților, președinților consiliilor județene, primarilor de orașe și municipii.
Guvernul a decis să taie 20% din aceste posturi, respectiv 417 de locuri de muncă. Cabinetul ministrului se reduce de la 16 la 13 angajați, al secretarului de stat de la 6 la 5, al șefului de agenție de la 5 la 4, al primarilor municipiilor reședință de județ de la 5 la 4, al președinților consiliilor județene de la 5 la 4, iar al primarilor orașelor și municipiilor de la 3 la 2.
În cazul administrației centrale, măsura se aplică începând cu 1 august. Situația este diferită la nivelul administrațiilor locale. Se așteaptă reluarea sesiunii parlamentare, pentru a se adopta o lege în a acest sens. Până atunci, guvernul face apel la aplicarea voluntară a reducerilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2861 secunde