Guvernul României și compania Voestalpine Stahl au semnat Memorandumul pentru construcția combinatului siderurgic

584
Ieri, la Palatul Victoria, în prezența premierului Călin Popescu-Tăriceanu a fost semnat Memorandumul de înțelegere între Guvernul României și compania austriacă Voestalpine Stahl, cu privire la construcția unui combinat siderurgic în portul Constanța.
Documentul a fost semnat de ministrul român pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi, și de directorul general al companiei Voestalpine, Wolfgang Eder.
Valoarea investiției depășește 5 miliarde de euro. Premierul a menționat că, dacă va fi implementat, proiectul va avea ca rezultat nu numai dezvoltarea României în zona Mării Negre și crearea de locuri noi de muncă, dar va avea un impact pozitiv și asupra țărilor vecine, riverane Dunării.
Wolfgang Eder a afirmat că investiția va reprezenta un pas important pentru compania Voestalpine și a apreciat implicarea Guvernului român în acest proiect.
Investiția va genera aproximativ 7.000 de noi locuri de muncă directe. Conform statisticilor mondiale, un loc de muncă nou creat în industria siderurgică generează în amonte și aval alte 10 noi locuri de muncă.
Răspunzând întrebărilor ziarului "Cuget Liber", Constantin Matei, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, a declarat că în luna decembrie, consiliul director al grupului Voestalpine Stahl urmează să ia decizia privind locația combinatului siderurgic și speră să fie aleasă Constanța. În prezent, austriecii au semnate memorandumuri asemănătoare cu guvernele Ucrainei, Bulgariei și Turciei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4061 secunde