Ilie Carabulea a vândut pachetul majoritar de acțiuni al Băncii Carpatica

164
Ilie Carabulea a vândut pachetul majoritar de acțiuni al Băncii Carpatica - bancacarpatica01-1454087624.jpg

Articole recomandate

Nextebank SA a finalizat vineri achiziția unui pachet majoritar de peste 54,79 la sută din acțiunile Băncii Comerciale Carpatica, obținând aprobările relevante din partea Băncii Naționale a României și a Autorității de Supraveghere Financiară, informează Agerpres.

Tranzacția s-a făcut în doi pași: achiziția unui pachet de acțiuni de la grupul de acționari controlat de Ilie Carabulea și subscrierea tuturor acțiunilor rămase nesubscrise în cadrul procesului de majorare de capital inițiat în luna iunie 2015. Numărul total de acțiuni BCC după majorare este de 2.202.742.822, din care Nextebank va deține 1.206.938.198 (54,79%).

"Finalizarea tranzacției de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni ale Băncii Carpatica de către Nextebank marchează o primă etapă foarte importantă în planurile de creștere ale celor două instituții de credit. Intenționăm ca, după parcurgerea tuturor procedurile legale necesare, să demarăm și un proces de fuziune între Banca Carpatica și Nextebank. Speram ca alături de echipele ambelor bănci să construim o bancă locală de succes, profitabilă și cu un model de afaceri inovativ. Intenționăm să valorificăm o serie de oportunități identificate în piața bancară în România, utilizând resursele comune excelente, lichiditatea și platforma bancară diversificată, personalul dedicat și expertiza acestuia, care constituie o bază solidă pentru strategia noastră de creștere viitoare, atât organic cât și prin fuziuni și achiziții", a declarat președintele Consiliului de Administrație al Nextebank, Horia Manda.

Potrivit directorului general al Băncii Carpatica, Johan Gabriels, cele două bănci vor avea împreună, în scurt timp, o contribuție notabilă în contextul bancar românesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2197 secunde