Împrumut de 175 de milioane de euro, pentru 6.990 de locuințe ANL

170
Împrumut de 175 de milioane de euro, pentru 6.990 de locuințe ANL - imprumut-1466182816.jpg

Articole de la același autor

România va împrumuta 175 de milioane de euro pentru construcția de locuințe pentru persoane sau familii tinere din România, destinate închirierii, potrivit unui proiect de lege adoptat de Executiv.


Suma va fi folosită pentru construirea, renovarea și modernizarea unui număr de aproximativ 6.990 de locuințe des-tinate închirierii de către persoane și familii tinere, ale căror venituri nu permit închirierea unei locuințe de pe piața liberă.


Costul total net estimat al proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanța până la 70% din costurile totale eligibile ale Proiectului. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția Națională pentru Locuințe și surse proprii ANL - 37,5 milioane euro, și din bugetele locale - 37,5 milioane euro.


Proiectul va fi implementat într-o perioadă de circa cinci ani, 2016 - 2020.


Beneficiarii vor fi persoanele, familiile tinere cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuințe și vor fi selectați de comisiile sociale ale consi-liilor locale din județe.


Împrumutul BDCE are o perioadă de rambursare de 20 de ani, cu o perioadă de grație de maximum 5 ani, și va fi acordat în condiții avantajoase de piață pentru România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5583 secunde