Veste mare pentru cei ce vor să-și cumpere apartament. Mai mulți bani pentru Prima Casă

211
Veste mare pentru cei ce vor  să-și cumpere apartament. Mai mulți bani pentru Prima Casă - maimultibaniprimacasa-1463670770.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care nu au reușit încă să își cumpere un apartament prin Prima Casă mai au o șansă. Guvernul a suplimentat plafonul de garanții pentru 2016 cu 500 de milioane de lei. Astfel, se mai pot acorda împrumuturi și în perioada următoare.

Măsura Guvernului răspunde solicitărilor potențialilor beneficiari ai programului și ține cont de dinamica volumelor garantate în cadrul acestuia și de adoptarea legislației privind darea în plată.

Totodată, Hotărârea de Guvern introduce prevederi în cadrul programului Prima Casă, în scopul responsabilizării instituțiilor finanțatoare participante. Astfel, finanțatorii eligibili participanți în cadrul programului nu pot prelua solicitări de acordare a unei finanțări garantate dacă acestea conduc la depășirea plafonului alocat. În cazul în care prevederea nu se respectă, responsabilitatea cu privire la modalitatea de soluționare a acestor situații revine în totalitate finanțatorului.

Aceste precizări au fost introduse pentru a fi preîntâmpinate situații care să conducă la încurajarea clienților să semneze antecontracte de vânzare cumpărare, fără a avea o certitudine în privința sursei de finanțare și garantare.

Potrivit reprezentanților Guvernului, pe parcursul dezbaterii inițivei legislative parlamentare privind darea în plată, aprobată prin Legea nr. 77/2016, în primele patru luni ale acestui an, a crescut cererea pentru acordarea de garanții în cadrul programului. Astfel, până la 1 mai, au fost acordate 13.100 de garanții în valoare de 1,2 miliarde de lei, în timp ce în perioada similară a anilor 2015 și 2014 au fost acordate garanții în valoare de circa 668 de milioane de lei și respectiv 536 de milioane de lei. Aceste evoluții au condus la necesitatea celei de-a doua redistribuiri a plafoanelor alocate pe instituții financiare în 2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3662 secunde