Guvernul a suplimentat plafonul de garanții pentru Programul "Prima Casă"

82
Guvernul a suplimentat plafonul de garanții pentru Programul
Plafonul de garanții pentru 2016 destinat Programului "Prima Casă" a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, potrivit unei Hotărâri adoptate miercuri de Guvern, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice, se arată într-un comunicat al Executivului.
Conform sursei citate, măsura Guvernului răspunde solicitărilor potențialilor beneficiari ai programului și ține cont de dinamica volumelor garantate în cadrul acestuia și de adoptarea legislației privind darea în plată.


Totodată, Hotărârea de Guvern introduce prevederi în cadrul Programului "Prima Casă", în scopul responsabilizării instituțiilor finanțatoare participante. Astfel, finanțatorii eligibili participanți în cadrul programului nu pot prelua solicitări de acordare a unei finanțări garantate dacă acestea conduc la depășirea plafonului alocat. În cazul în care prevederea nu se respectă, responsabilitatea cu privire la modalitatea de soluționare a acestor situații revine în totalitate finanțatorului. Aceste precizări au fost introduse pentru a fi preîntâmpinate situații care să conducă la încurajarea clienților să semneze antecontracte de vânzare-cumpărare, fără a avea o certitudine în privința sursei de finanțare și garantare, se arată în comunicat.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4511 secunde