Marea schimbare la față a intersecțiilor din Constanța!

5884
5

Articole de la același autor

Intersecțiile din Constanța încep să capete un aspect civilizat. În paralel cu reabilitarea bulevardului Tomis, autoritățile locale au demarat și marea schimbare la față a intersecțiilor principale din municipiu.

Prima pe listă a fost intersecția de la Casa de Cultură, acolo unde, de câteva săptămâni, se lucrează la trotuare, borduri și pavaje. Numai simplul fapt că au fost refăcute trotuarele deja pare să fi schimbat aspectul neîngrijit al zonei. Corturile cu flori de pe colțul bulevardului Alexandru Lăpușneanu au dispărut și ele și au fost înlocuite cu minicăsuțe cochete cu copertine din pânză asortată. Florăresele nu s-au instalat încă, dar ele nu mai au voie să-și întindă căldările cu flori pe tot trotuarul, așa cum făceau înainte.

"Municipalitatea a dorit să schimbe aspectul inestetic al acelor spații publice destinate comercializării de flori. Corturile acelea erau inestetice, de-a dreptul urâte. S-au căutat soluții și s-a dat autorizație de funcționare cu condiția ca să își desfășoare activitatea în acest tip de spații, care sunt toate la fel, după același tipar, fără să iasă din perimetru", a declarat, pentru "Cuget Liber", George Coman, șeful Serviciului de Igienă Publică și Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța.



Tarabe moderne pentru legume și fructe 


De altfel, în toamna anului trecut, autoritățile locale anunțau concurs de proiecte pentru aceste tarabe de flori. După modelul intersecției de la Casa de Cultură, în perioada următoare, vor fi făcute toate zonele de comercializare flori din municipiu. Chioșcurile vor fi amplasate tot de-a lungul fluxurilor pieto-nale. În centru și în zona peninsulară, acestea vor avea aspect retro, conform arhitecturii zonei. 


"În același mod vor fi refăcute și zonele unde se comercializează fructe și legume. Comercianții vor primi autorizație numai pentru un anumit tip de tarabă. Modelul a fost ales, sunt futuriste, arată într-adevăr deosebit. Va fi ceva spectaculos. De asemenea, în toate interesecțiile vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi refăcute casetele cu verdeață", a mai spus George Coman.

Flori și arbuști noi în Țara Piticilor 


În paralel cu lucrările din intersecții, Direcția de Piețe, Târguri și Oboare, împreună cu Direcția de Spații Verzi, lucrează, în această perioadă, la refacerea spațiilor verzi din Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie. 


"De aproximativ o săptămână, am început să plantăm flori și arbuști în casetele din Țara Piticilor. Este vorba despre flori perene și neperene, dar care să reziste la clima noastră, chiar și vara, atunci când este arșiță și plouă rar. De asemenea, vor fi aduși foarte mulți arbuști deosebiți, astfel decât cei care au fost plantați până acum", a precizat, pentru "Cuget Liber", șeful Direcției Piețe din cadrul RAEDPP Constanța, Ion Ciobanu. 


Comentează știrea

andrei
20 mai 2016
muresan

Si dupa alegeri le vor muta pana in buza trotuarului, ca sa aiba vad, savina fraieru sa cumpere. Si inainte la fel, in spate era spatiu garla dar ei mutau tarabele sa n-ai loc sa treci. Tziganie, la fel ca si vanzatorii. De ce sa isi faca florarie in spatiile din spate de la parterul blocului si sa platesca taxe si tva? evaziune si hotie, marca mazare.

Cetatean
20 mai 2016
european

Tiganie curata.

ionica
20 mai 2016
schimbare aspect ...

Daca cu adevarat municipalitatea ar vrea sa schimbe aspectele inestetice ale orasului "turistic ? " sa inceapa cu desfiintarea (ca si in cazul tramvaielor si troleibuzelor) a tuturor toaletelor din "cabine telefonice" emitatoare de mirosuri fine ,amplasate prin parcuri si locuri turistice ! Poate , va fi careva in stare sa ne spuna ce s-a intamplat cu cele peste 27 (douazeci si sapte) toalete publice existente in oras la inceputurile democratiei moderne ? Ca doar tot se vorbeste acum de atacuri la sanatatea muritorilor votanti .....

"ionica"
20 mai 2016
intrebare corecta

Veceurile ecologige au fost inventate si proiectare initial pentru evenimente ocazionale (mitinguri,evenimente sportive,serbari campenesti,spectacole aviatice sau muzicale,etc.) In unele orase administrate de primari slinosi,certati cu normele elementare de igiena personala sau publica,veceurile ecologice au ajuns mobilier urban.Cu mandrie patriotica si revolutionara,Mazare a impanzit orasul cu aceste bombe urat mirositoare.Intrebati-l pe Fagadau/Mazare daca obisnieste sa se spele pe mana dupa ce a pus mana pe "dichisul" lui din pantaloni.Nu cred ca obisnuieste sa se spele ca altfel ar fi desfiintat mizeriile alea de veceuri publice.Si mai avem o intrebare:unde face pipi doamna/domnul care vinde flori in intersectiile astea minunate ? Unde face pipi doamna/domnul care vinde gogosari in aprozarele improvizate pe spatiile verzi? Raspuns: pe zidul blocurilor comuniste,ca d-aia sunt comuniste.Tiganie pesedista !

Răspuns la: schimbare aspect ...
Adăugat de : ionica, 20 mai 2016
Daca cu adevarat municipalitatea ar vrea sa schimbe aspectele inestetice ale orasului "turistic ? " sa inceapa cu desfiintarea (ca si in cazul...
gavrila dan vasile
23 mai 2016
"schimbare la față" pe ici colea

..fals cu florarii.Cei de la Casa de cultură si'au platit "schimbarea la fata" din resurse proprii. DOAR E CAMPANIE ELECTORALA...ceva "spoială" pe ici colea si dupa alegeri ..vax.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8189 secunde