GALERIE FOTO / Lucrări pe Tomis! CUM ARATĂ CEL MAI IMPORTANT BULEVARD AL CONSTANȚEI

3427
8

Articole de la același autor

Începând din această vară, bulevardul Tomis ar putea redeveni unul dintre locurile preferate ale constănțenilor de promenadă urbană și chiar de shopping. Autoritățile locale și-au pus în cap reabilitarea zonei, de altfel una dintre cele mai aglomerate din oraș. Au pornit de la proiectul de refacere a iluminatului stradal, s-au extins la trotuare, se vor ocupa și de aliniamentul de arbori și vor încheia cu scuarurile cu verdeață.

Lucrările par că au luat avânt de câteva săptămâni încoace. Deja de la Capitol în jos, spre peninsulă, trotuarele încep să prindă contur. A fost montat pavajul și au fost aduse și puse pe poziție noile borduri. La propunerea tânărului arhitect Victor Plăcintă, absolvent al Colegiului Național de Arte "Regina Maria" din Constanța și al Facultății de Arhitectură din București, pavelele de pe trotuare au un model inedit, ce imită jocurile cu pixeli. Practic, pe toată lungimea de la Capitol și până la Lupoaică, trotuarele vor avea trei nuanțe, de la gri deschis în apropierea clădirilor, până la gri închis în apropierea șoselei.

Piste de biciclete și casete cu verdeață

În prezent, se lucrează în zona Sălii Sporturilor. Potrivit directorului Serviciului de Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța, George Coman, vor fi reconfigurate și casetele cu spații verzi, pe partea stângă, și vor fi marcate piste pentru biciclete.

"A fost adus pământ nou și se reconfigurează casetele de pe stânga, iar pe dreapta vor rămâne casete întregi, individuale. Începând de mâine (n.r. astăzi), vor fi aduse și plantele. Este vorba de o combinație de plante care se pretează la acest peisaj urban. Iar pentru pistele de biciclete există un studiu și vor fi marcate ulterior", a declarat, pentru "Cuget Liber", George Coman.

Termen de finalizare - 1 iunie

La sfârșitul lunii martie, viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău promitea că lucrările de refacere a bule-vardului Tomis vor fi gata la începutul lunii iunie. În caz contrar, ar putea să demisioneze. "Până la data de 1 iunie, constănțenii vor avea două bulevarde Tomis. Cei care se uită spre zona Dacia vor vedea vechiul Tomis, iar cei care se uită spre mare vor vedea noul bulevardul Tomis sau niște demisii. Inclusiv a mea", a precizat Decebal Făgădău.

Potrivit acestuia, porțiunea cuprinsă între Capitol și statuia Lupoaicei va fi complet reabilitată, cu refacerea trotuarelor, a locurilor de parcare și îngroparea tuturor cablurilor de pe stâlpi. După cum arată în prezent lucrările, este puțin probabil ca acestea să fie gata până la 1 iunie. Ră-mâne de văzut dacă edilul va reuși să accelereze ritmul încet cu care se avansează și îi va mobiliza pe muncitori să fie mai serioși. 

Comentează știrea

Autor
11 mai 2016
Schimbați lămpile de iluminat stradal că sunt chioare

Schimbați lămpile de iluminat stradal că sunt chioare , îți vine să mergi cu fază lungă în oraș seara pe bulevardul Tomis.

Mine
11 mai 2016
Lucrari pe bd. Tomis

Pe str. Kogalniceanu , portiunea de la str. Ferdinand spre Dragos Voda , s-au sapat santuri PE ACELASI TRASEU DE 3 ORI IN 6 LUNI. Au lucrat cateva zile inainte de Pasti si au plecat. Au revenit in 6 mai pentru asfaltare , nu au terminat si au plecat. Au lasat colac de tuburi si gramezi de pamant. In parcul ARHEOLOGIC nu se lucreaza din octombrie. A ramas in faza de trasee in pamant rascolite , tuburi la suprafata .... Merge treaba domnilor ? Constanta este cel mai ULAT oras din Romania . Du-te la Brasov , Pitesti , Rm. Valcea , Sibiu , Cluj ... Andreea Perhaita , scrieti un articol pe aceasta tema ? Constanteni , vai de capul vostru , precum si A MEU PERSONAL !

CUPAN
11 mai 2016
cind ploua

unde se scurge apa? Sau va fi un mic bazin?

Constantean
11 mai 2016
Iluminat stradal

Noii stalpi sunt de toata jena si rusinea. Asemenea stalpi sunt potriviti pentru parcari, sau pentru port, dar nu pe bulevarde ! Pe langa faptul ca sunt urâti si arata industrial si ieftin, sunt plasati la intervale mai mari decat cei vech (de parca ar lumina mai mult! Sic!! ) si nu lumineaza suficient. Chiar trebuie sa aruncam cu banii in vant in loc sa facem o treaba buna de la inceput?? De ce nu se iau masuri? Primaria tace !

Bibliografie pentru acasa
11 mai 2016
Mai cititi si "De ce votăm șmenari în posturi de primari...."

Cititi parerea psihologilor....."Primarii mai folosesc o tactică: cu o anumită perioadă înainte de alegeri realizează proiecte importante, bazându-se pe faptul că oamenii au memorie socială scurtă, ei uită că timp de patru ani primarul nu a făcut mare lucru, dacă înainte cu câteva luni de alegeri le asfaltează strada....."---- http://adevarul.ro/news/politica/de-votam-smenari-posturi-primari-imaginea-edilului-ideal-continua-romanii-creada-fantasmele-campania-electorala-1_5731df355ab6550cb8be9786/index.html ----Cat despre Fagadau,pot spune ca nu are nici imaginatie si nici inspiratie.Foloseste tactici de seductie sau metode "de agătat gagici" deja expirate.Chiar ma plictiseste omul asta.Imi vine sa-i trag una peste sigla pesedeului...ca sa ma tina minte.

constantean
11 mai 2016
termen de executie

Daca nu ma insel tanarul nostru primar a spus ca pana la 1 iulie va finaliza lucrarile. Bravo lui. Derbedeul de Mazare nu a facut nimic cum trebuie. Si-a batut joc de noi timp de 16 ani. Sa speram ca acest Fagadau se va rupe total de gasca mazarista si va schimba total fata acestui oras. Succes!

Mos Ion
15 mai 2016
Iluminat stradal de toata jena

Ne-am intors in timp , anii '90 ..... Cu lampile LED pe Tomis si Ferdinand este negura totala ! Cine raspunde pentru dezastrul asta ?

Adrian
15 mai 2016
Acum! Castigati bani din prima luna!

100-285 de euro lunar! Vrem sa colaboram numai cu oameni extrem de seriosi, doritori sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o activitate lejera si interesanta, in timpul liber sau full-time. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.06 secunde