INFO UTILE

În atenția contribuabililor: declarația 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft

2837
Începând cu data de 4 ianuarie 2012, pentru perioadele de raportare de după 30 noiembrie 2011, declarația 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF.

Depunerea prin Internet va putea fi făcută doar pe pagina de upload creată inițial pentru declarația 112, accesibilă prin portalul www.e-guvernare.ro, după autentificarea cu certificat digital calificat.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declarațiilor, le vor putea depune la ghișeul organelor fiscale, în format PDF cu fișier xml atașat, pe suport CD, însoțite de declarația listată, semnată si ștampilată.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declarația 390 va putea fi depusă doar la ghișeu, pe suport hârtie cu fișier txt pe suport electronic, generată prin programele de asistență accesibile pe portalul ANAF, secțiunea Asistență contribuabili - Programe utile - Declarații fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A și Soft J) pentru declarația 390 vor putea fi descărcate de pe portalul ANAF, secțiunea Declarații electronice - Descărcare formulare, unde se vor regăsi și prevederile legale, precum și instrucțiuni / documentație de ajutor.

Informații detaliate se pot obține la:

- birourile pentru asistența contribuabililor din cadrul administrațiilor finanțelor publice;

- telefonic, la Centrul de asistență a contribuabililor, la numărul 031 40 39 160;

- accesând pagina de Internet,  www.anaf.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : ANAF pune sechestru pe halele Nokia
Pagina a fost generata in 0.442 secunde