În Delta Dunării, a început prohibiţia şalăului, bibanului şi scrumbiei

3216
În Delta Dunării, a început prohibiţia şalăului, bibanului şi scrumbiei - 11-1679418360.jpg

Articole de la același autor

În Delta Dunării a început prohibiţia pescuitului speciilor de şalău, biban şi scrumbie, iar exemplarele de ştiucă pot fi capturate de pescarii recreativi/sportivi doar în sistem "catch&release", potrivit Ordinului privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului din acest an adoptat de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului.

Prohibiţia pescuitului speciilor de şalău şi biban a început luni, 20 martie, iar pescarii vor putea captura din nou exemplare din aceste specii începând cu data de 8 iunie, atunci când se încheie şi prohibiţia pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial în habitatele naturale şi în apele de frontieră româneşti.

Săptămâna aceasta a început şi prohibiţia pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor rizeafcă şi scrumbie, peşti care trăiesc în Marea Neagră şi urcă pe Dunăre pentru reproducere şi a căror capturare este interzisă pe sectoare ale fluviului.

Astfel, în perioada 20 - 29 martie, inclusiv, pescuitul celor două specii este interzis de la Marea Neagră până la ceatal Chilia, în perioada 24 martie - 7 aprilie, inclusiv, pescuitul acestor specii este prohibit pe sectorul de Dunăre de la ceatal Chilia până la Vadu Oii, în perioada 2 - 16 aprilie, inclusiv, de la Vadu Oii până la Chiciu, iar în perioada 11 - 28 aprilie, pescuitul scrumbiei şi al rizeafcii este interzis de la Chiciu până la barajul Porţile de Fier II, inclusiv pe braţul Gogoşu al Dunării.

"În perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei, folosind maximum 2 setci, în perioada 5 aprilie - 14 aprilie 2023 inclusiv, în zonele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management şi a Regulamentului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării", se arată în ordinul de prohibiţie.

Ştiuca, specie deosebit de valoroasă pentru pescarii comerciali din Deltă, nu a putut fi capturată începând cu data de 27 ianuarie, însă, din 20 martie, exemplarele din această specie pot fi prinse de cei aproximativ 1.100 de pescari din rezervaţie ale căror venituri depind în principal de capturile de peşte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4789 secunde