În prag de sărbători, cât a ajuns să coste carnea de miel

186
1
În prag de sărbători, cât a ajuns să coste carnea de miel - fondmiei11649870718-1-1680785965.jpg

Articole de la același autor

O săptămână ne desparte de marea sărbătoare creștină, Paștele ortodox și goana după carnea de miel a început. Spre exemplu, în Piaţa Centrală din Buzău, un kilogram de carne de miel se vinde cu 45 de lei, preţ mai ridicat faţă de anul trecut, creşterea fiind pusă de fermieri pe seama scumpirilor la carburant. Din acest motiv, nici vânzările nu sunt foarte mari. Cel puţin la acest moment, când mieii abia au apărut la vânzare în spaţiul special amenajat din cea mai mare piaţă agroalimentară din municipiul Buzău, scrie Agerpres.


În piețele din Constanța situația este asemănătoare, prețul cărnii de miel se vinde între 40 de lei/kg, miei până-n 11 kg și 45 sau 50 de lei/kg pentru miei peste 14 kg. În piața Tomis 3, mieii încă nu au ajuns în galantare, vorbim de mieii direct de la producător, dar de săptămâna viitoare mieii vor fi la vânzare, a precizat un producător din Mihail Kogălniceanu.




Comentează știrea

Toxicitate
6 aprilie 2023
De la altii mai priceputi

Mielul e bine sa fie ceva mai mare si ceva mai multe luni, altfel pot aparea aspecte de toxicitate (e un prag minim de varsta de la care se recomanda a fi consumat). 40 lei/kg e foarte mult (carnea de porc/cotlet e 20-25, max. 30-35 la miel mai adecvat). Mai trebuia si pretul pe "brut" (dupa sacrificiu exact ce e pt. consum). 5 randuri si o poza pt. un articol care ar fi putut fi mai bine dezvoltat ! Plus, si pretul de export pt. viu la arabi, etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0113 secunde