Prețul lemnului de foc a fost plafonat. Cine beneficiază de aceste măsuri

127
Prețul lemnului de foc a fost plafonat. Cine beneficiază de aceste măsuri - pretullemnuluidefocafostplafonat-1665046330.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat ordonanța privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce priveşte utilizarea materialelor lemnoase şi a produselor derivate din lemn, pentru încălzirea locuinței în sezonul rece. Actul normativ plafonează la maximum 400 de lei metrul cub (cu TVA inclus) prețul lemnului de foc, la 1.500 de lei/tonă (cu TVA inclus) prețul brichetelor din lemn și la 2.000 de lei/tonă (cu TVA inclus) prețul peleților.


Măsurile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice, precum și următoarelor entități: unități de învățământ publice și private, furnizori de servicii sociale, unități de interes local, unități administrativ-teritoriale, precum și unităților din subordinea acestora, unitățile de cult.


Încălzirea populaţiei reprezintă o necesitate de viaţă, care impune instituirea unor măsuri de protecție socială, pentru siguranța și sănătate publică, respectiv asigurarea garanției respectării dreptului la viață atunci când categorii întregi de cetăţeni riscă să fie afectați de creşteri de preţ nejustificate, a materialelor lemnoase și a produselor derivate din lemn, pentru încălzirea locuinței în sezonul rece.Măsurile prevăzute se aplică până la data de 31 martie 2023.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9954 secunde