Incidente și accidente pe mări și oceane

294
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1484232801.jpg

Articole de la același autor

Nava portcontainer "Gustav Maersk" a eșuat, pe data de 10 ianuarie 2017, la Torre Cavallo, Italia continentală, în nordul Strâmtorii Messina, în timpul manevrei de preluare a pilotului la bord. Vasul a fost repus în plutire cu ajutorul a două remorchere și adus la Gioia Tauro pentru cercetare. Nu s-au produs avarii și scurgeri de petrol în apă.


x x x


Bulk-carrier-ele "Spartacus" și "Stella Cherise" au intrat în coliziune, pe data de 10 ianuarie 2017, în exteriorul zonei de ancorare din Shanghai. "Spartacus" a lovit cealaltă navă cu bulbul, în zona tribord, provocându-i o spărtură care a dus la pătrunderea apei. În ajutorul navei "Stella Cherise", aflată în pericol de scufundare, au venit câteva remorchere și nave SAR. 


x x x


Mass-media sud-coreeană relatează despre coliziunea între bulk-carrier-ul "Inspiration Lake" și o navă de pescuit locală, de 74 de tone. Incidentul a avut loc la ora 14, pe 10 ianuarie 2017, la aproximativ 22 mile marine est de Guryungpo, Pohang, Coreea de Sud, în Marea Japoniei. Nava de pescuit s-a răsturnat, dar a rămas în plutire. Trei membri ai echipajului au fost salvați, dar patru au fost dați dispăruți, fiind, probabil, prinși în interiorul vasului răsturnat. Autoritățile sud-coreene au declanșat o anchetă. 


x x x


Nava "Red Cedar" a pierdut 15 containere peste bord, în după-amiaza de 11 ianuarie 2017. Incidentul a avut loc pe vreme de furtună, aproape de Texel, Olanda, în Marea Nordului. Nava se deplasa de la Hamburg către Anvers. Containerele erau încărcate cu mărfuri nepericuloase. Remorcherul olandez "Guardian" a fost trimis la faa locului să recupereze containerele pierdute. 


x x x


Cargoul de mărfuri generale nord-coreean "Chong Gen", cu un echipaj de 26 de oameni la bord, a emis semnalul de primejdie în seara de 11 ianuarie 2017, raportând pătrunderea apei « (‘€i existența pericolului de scufundare. Incidentul a avut loc la circa 30 mile marine, sud-vest de Insula Fukue, în Marea Chinei de Est. O navă de patrulare a Gărzii de Coastă japoneze a abordat nava aflată în dificultate, care era ancorată. Ofițerii Gărzii de Coastă au apreciat că nu este un pericol imediat de scufundare. Mai târziu, nava a început să se aplece periculos și s-a răsturnat. Echipajul a apucat să urce în bărcile de salvare, de unde a fost preluat de navele Gărzii de Coastă japoneze. 
Cargoul era încărcat cu orez. Plecase din China și urma să ajungă în Coreea de Nord. 


x x x


Presa din Australia a anuțat că, pe data de 11 ianuarie 2017, a fost raportat un incendiu la bordul bulk-carrier-ului "Great Tang" ancorat în rada portului Whyalla, din Australia de Sud. Au fost trimise câteva remorchere în ajutorul navei aflate în dificultate. 
Banda transportoare a unei barje care era ancorată lângă bulk-carrier a luat foc, în timp ce descărca minereu de fier în navă. Focul a fost stins repede, cu ajutorul echipajului navei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7039 secunde