Incidente și accidente pe mări și oceane

295
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1488387342.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 27 februarie 2017, banda transportoare care încărca peleți din lemn pe bulk-carrier-ul "Jobst Oldendorff", aflat în Port Arthur, Texas, a luat foc. Peleții arzând au căzut în cala navei. Pompierii au reușit să țină incendiul sub control. Atât dana cât și nava au suferit pagube. 


x x x


Cargoul de mărfuri generale "Erdogan Senkaya", sub pavilion Turcia, a intrat în coliziune cu cargoul italian "Luca S", în Porto Nogaro, Italia, în dimineața zilei 27 februarie 2017, în timpul manevrei de acostare. Zona tribord teuga a navei italiene a fost grav avariată, fapt ce a dus la pătrunderea apei. Vasul era încărcat cu siliciu. În momentul coliziunii, se făceau pregătiri pentru descărcare. "Luca S" a început să se încline spre tribord. Echipajul a reușit să îndrepte vasul prin balastare și pomparea apei. "Erdogan Senkaya", care era în balast, s-a ales cu bulbul deteriorat, dar a acostat în siguranță. 


x x x


Nava portcontainer "MSC Iris" a eșuat pe Western Scheldt, pe data de 27 februarie 2017, în timp ce se deplasa în susul râului, spre Anvers. Vasul a părăsit șenalul navigabil din motive necunoscute. La scurt timp, a fost repus în plutire cu ajutorul mai multor remorchere și readus pe șenalul navigabil. Nava și-a reluat voiajul în amonte, fiind escortat de remorchere, dar a pierdut din nou controlul. În cele din urmă "MSC Iris" a fost dusă într-o dană. 


x x x


Capesize crude carrier-ul "Jag Laadky" a intrat în coliziune cu tancul LNG "Al Khattiya", în zona de ancoraj Fujairah, din Golful Oman. "Jag Laadky" a fost lovită în zona secțiunii din tribord, la mijlocul navei, și a suferit o spărtură. Două tancuri de balast au fost perforate, dar nu s-a produs nicio poluare. "Al Khattiya" era în balast. 


x x x


În data de 25 februarie 2017, în timp ce se afla în golful Mossel, bulk-carrier-ul "Harmony Ocean" a solicitat ajutorul medical de urgență, întrucât la bord se aflau doi navigatori în stare de inconștiență. National Sea Rescue Institute a trimis o barca de salvare, care a transportat bolnavii la mal, de unde au fost duși la spital.


x x x


Nava de croazieră "Law News" a raportat un incendiu în sala mașinilor de pe vasul de pasageri "Costa Magica". Incidentul a avut loc noaptea de 24 februarie și a durat aproximativ 90 de minute, în timp ce nava efectua o croazieră în Caraibele de Est. Focul a fost stins de echipaj, iar nava și-a continuat voiajul. Accidentul a fost comentat pe rețelele de socializare ale pasagerilor. 


x x x


Cargoul de mărfuri generale "Deo Volente" a fost sancționat cu o amendă de 17.000 de dolari, pentru că ar fi provocat o poluare în Golful Fethiye, Turcia, de la Marea Mediterană. Navei i s-a permis să părăsească portul abia după ce a achitat amenda, informează mass-media locală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2017
Stire din Economie : Viitorul marinarilor români se decide acum!
Pagina a fost generata in 0.3155 secunde