Incidente și accidente pe mări și oceane

344
1
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1492003763.jpg

Articole de la același autor

În seara de 10 aprilie 2017, în timp ce părăsea portul Esbjerg, din Danemarca, nava heavy lift "Rotra Vente" a suferit o defecțiune la motor și a intrat în coliziune cu o platformă petrolieră, acostată pentru reparații. Nava a aruncat ancora, dar din cauza vântului puternic nu a putut evita impactul. Echipajele de pe navă și platformă au fost evacuate. Nava a fost reținută pentru cercetări.


v v v


În noaptea de 9 aprilie, la bordul ferry-boat-ului "Mutiara Persada III" a izbucnit un incendiu, în timpul voiajului de la Jakarta la Panjang Port, Sumatra de Sud, în Strâmtoarea Sunda. Focul a pornit de la o mașină aflată pe puntea de marfă. Cel puțin trei mașini au ars. Pasagerii au fost adunați pe puntea superioară, de unde au fost evacuați. La bord se aflau 76 de pasageri și un echipaj de 37 de oameni. Focul a fost stins până pe 10 aprilie. 


v v v


Cargoul de mărfuri generale "Frisian Spring" a intrat în black-out pe data de 10 aprilie 2017, în timp ce se apropia de portul rusesc Vysotsk, din Golful Finlandei. Nava a lăsat la apă o ancoră pentru a evita coliziunea cu digul din apropierea sediului Gărzii de Coastă, reușind să se oprească la câțiva metri de dig. După rezolvarea defecțiunii, nava și-a reluat voiajul spre Vyborg, unde a acostat.


v v v


Cargoul de mărfuri generale "Daisy" s-a abătut de la șenalul de navigație în zona de ancoraj a portului Azov. Nava plecase din Turcia și urma să ajungă la Rostov-pe-Don, un port de la Marea Azov. Vasul a fost repus în plutire pe data de 8 aprilie, cu ajutorul unui remorcher, după care și-a reluat voiajul. Nu au fost raportate pagube. 


Comentează știrea

eugen
13 aprilie 2017
incidente

navele de ultima generatie super automatizate si informatizate au din ce in ce mai multe black-out-urii fie din cauza motoarelor principale semi-rapide sau rapide cu dimensiunii gabaritice micii pentru putrerii foarte marii dar care se dovedesc in timp foarte putin fiabile in conditii extreme ,fie din cauza automatizarii si informatizarii care odata defectata devine greu de reparat de echipajepe tot mai reduse si utilizate la maximum,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.733 secunde