Incidente și accidente pe mări și oceane

240
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1583793554.jpg

Articole de la același autor

Cargoul de mărfuri generale "Hunaghai Glory" a fost abordat de pirați pe data de 5 martie 2020, la aproximativ 85 mile marine sud de Lagos, Nigeria, în Golful Guineea. Când pirații au urcat la bord, echipajul s-a ascund în citadelă (un spațiu secret, special amenajat pentru astfel de situații) și a stat închis acolo, până pe 6 martie, când o ambarcațiune de patrulare a Marinei nigeriene s-a apropiat de navă. La vederea ei, pirații au fugit cu prada adunată din cabinele echipajului. 
x x x
Cargoul de mărfuri generale "Navaho" a scăpat de sub control după încercarea eșuată de a intra în Golful Gulluk, din sud-vestul Turciei, de la Marea Egee, și a distrus împrejmuirea unei ferme de pește, permițând fuga a aproximativ 2 milioane de pești. Pescarii au declarat că au înregistrat pierderi grele
x x x
În dimineața de 5 martie 2020, cargoul de mărfuri generale "Jian Gong 8" a anunțat că ancora grapează fundul mării și este în derivă spre reciful din apropierea coastei vestice a Golfului Quanzhou, Fujian, China, din Strâmtoarea Taiwanului. Motorul principal s-a defectat și echipajul nu a putut să-l pornească, în condiții meteo dificile. Marea era agitată, iar nava se deplasa împinsă de vânt, fiind înclinată cu până la 15 grade. Remorcherul trimis în asistență nu a putut ajuta nava aflată în dificultate și, drept urmare s-a decis evacuarea celor 10 marinari de la bord. Întregul echipaj a fost salvat. 
x x x
Pe data de 5 martie 2020, tancul de produse petroliere "Minerva Virgo" a fost atacat de pirați, într-o zonă aflată la 43 mile marine sud de Cotonou, Benin, Golful Guineea. Echipajul s-a retras în citadelă și s-a baricadat, cu excepția unui marinar filipinez care nu a ajuns la timp în ascunzătoare și a fost răpit de bandiți. La apropierea unei nave de patrulare, pirații au fugit cu prada. Ceilalți 22 de membri ai echipajului internațional sunt în siguranță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Luni, 06 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Incidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.2986 secunde