Forța de muncă poate fi motivată și stabilizată cu ajutorul pensiilor ocupaționale

198
Forța de muncă poate fi motivată și stabilizată cu ajutorul pensiilor ocupaționale - fortademuncapoatefimotivatasista-1583793494.jpg

Articole de la același autor

Care este specificul fondurilor de pensii ocupaționale, pilonul IV?
Spre deosebire de fondurile de pensii pilon II și pilon III, funcționarea fondurilor de pensii din pilonul IV se bazează pe implicarea angajatorului, în calitate de inițiator al unei scheme de pensii ocupaționale pentru angajații proprii, în virtutea faptului că achită contribuțiile la un fond de pensii ocupaționale, precizează Dan Armeanu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, coordonatorul Sectorului Sistemului de Pensii Private.


"Acesta dispune de o anumită flexibilitate cu privire la tipul schemei pe care o propune, cu contribuții definite sau contribuții definite cu garanții, precum și cu privire la stabilirea cuantumului contribuțiilor, care poate diferi în funcție de criterii precum vechimea, funcția deținută și, drepturile salariale. Suplimentar față de angajator, angajații pot contribui și ei la același fond de pensii ocupaționale în limita a 1/3 din salariul brut, pentru o creștere mai accentuată a valorii activului personal și implicit a cuantumului viitoarei pensii. Angajații, participanți la un anumit fond au posibilitatea de transfer a activului personal la un alt fond, în cazul schimbării angajatorului, sau la un fond de pensii facultative, totodată fiind permisă păstrarea activelor la mai multe fonduri, urmând a fi cumulate la momentul deschiderii dreptului la pensie. 


Angajatorii de tipul întreprinderilor mici si mijlocii, pentru care înființarea unui fond de pensii nu este eficientă din punct de vedere al costurilor de administrare, pot contribui pentru angajații proprii la un fond de pensii ocupaționale deja existent, în cazul în care accepta condițiile respectivei schemei de pensii", explică Dan Armeanu.


Oferirea de pensii ocupaționale sporește atractivitatea angajatorului și stabilitatea forței de muncă, contribuția la fond fiind un factor de fidelizare al angajaților. Angajatorul are posibilitatea de a aplica clauza de vesting, prin care poate amâna cu maxim trei ani data dobândirii de către angajat a dreptului de proprietate asupra activului la fond obținut în urma contribuțiilor plătite de angajator. În plus, posibilitatea de a diferenția nivelul contribuției plătite de angajator reprezintă și o modalitate de motivare și recompensare a salariaților, aceștia la rândul lor fiind interesați să crească productivitatea și totodată profitabilitatea întreprinderii, astfel încât aceasta să-și mențină capacitatea financiară pentru a contribui la fondul de pensii ocupaționale, arată vicepreședintele ASF. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6486 secunde