Finanțare de 93 milioane euro pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă

179
Finanțare de 93 milioane euro pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă - finantarede93milioaneeuro-1583448167.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman a anunțat deschiderea apelului de proiecte "Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural". 


Apelul are un buget de 93 milioane euro, fonduri europene și contribuția națională. Pentru regiunile mai puțin dezvoltate, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia, este alocată suma de 78,52 milioane euro, iar cea pentru regiunea București - Ilfov, 14,47 milioane euro. 


Proiectele finanțate vor susține creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive. Sprijinul va fi acordat cu precădere lucrătorilor vârstnici (55 - 64 ani), persoanelor cu dizabilități și a celor cu nivel redus de educație. 
Se finanțează: 
- subvenționarea locurilor de muncă (acordarea subvențiilor angajatorilor care angajează persoane din grupul țintă); 
- stimularea mobilității forței de muncă (acordarea primelor de activare, a primelor de mobilitate - instalare sau încadrare); 
- monitorizarea obligațiilor asumate de angajator și/sau persoanele din grupul țintă, ca urmare a intervenției și sprijinului primit. 
Solicitanții eligibili sunt Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin unitățile subordonate.


Proiectele vor putea fi depuse în sistemul informativ MySMIS, în perioada 5 martie - 6 aprilie 2020. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5976 secunde