Incidente și accidente pe mări și oceane

106
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1605455393.jpg

Articole de la același autor

Nava pentru transportul mărfurilor grele „Zhen Hua 7”, sub pavilion Liberia, a fost atacată de pirați pe data de 13 noiembrie, în timp ce se afla în Golful Guineea, la aproximativ 80 mile nautice nord-vest de Sao Tome. Potrivit primelor informații, 14 dintre cei 27 de membri ai echipajului au fost răpiți.

x x x

În dimineața de 13 noiembrie 2020, yachtul de lux „Just Mine” a raportat un incendiu la bord și a solicitat asistență. Ambarcațiunea se afla în Golful Corint, la o milă marină depărtare de Bouka, Aigio. Cele două persoane de la bord au foste evacuate. Yachtul a fost rapid cuprins de flăcări, a ars și s-a scufundat. Ambarcațiunea tocmai fusese reparată în Turcia și urma să fie livrată proprietarului său din Italia. Conform recentei evaluări, prețul ei de vânzare era de 1,15 milioane de euro. „Just Mine” avea lungimea de 23 metri, 61 de tone registru brut și fusese construit în 2008.

x x x

Cargoul de mărfuri generale „New Courage” a efectuat un transport de mărfuri într-o țară africană, în contul ONU. În luna octombrie 2020, în timp ce nava se afla în apele Africii de Vest, ofițerul secund a murit de malarie. Pentru că nici un stat african din zonă nu dispune de legături aeriene directe către Filipine, astfel încât răposatul să fie trimis acasă, echipajul a fost nevoit să-l țină în congelator.

Abia când nava a ajuns în Bangladesh, pe 12 noiembrie, decedatul a fost debarcat, pentru a fi transportat în Filipine, după finalizarea autopsiei și a tuturor formalităților necesare.

x x x

Nava heavy lift olandeză „Happy Dover”, având la bord mai multe yacht-uri de lux, a acostat în portul Ensenada din Mexic, de pe coasta Pacificului, în data de 12 noiembrie 2020. La scurt timp după sosire, vasul a fost controlat de polițiști și militari, care au descoperit pachete cu 200 de kilograme de cocaină ascunse în yacht-urile transportate. Nava și echipajul au fost reținuți pentru anchetă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 11 Octombrie 2020
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.4646 secunde