Încrederea în economia zonei euro, cea mai scăzută din ultimii 7 ani

260
Sondajul lunar efectuat de Comisia Europeană pentru cele 15 state membre al zonei euro, indică o scădere a încrederii în economia zonei euro, la 87,7 puncte, față de 88,5 puncte înregistrate în august, dar peste așteptările specialiștilor, care estimau un nivel de 87,5 puncte.
Este cea mai scăzută valoare a indicatorului de încredere raportată din noimebrie 2001, când valoarea indicelui s-a situat la 86,6 puncte.
"Cifrele sunt scăzute, conform anticipărilor, și marchează o scădere generală a încrederii, cu excepția încrederii consumatorilor, care se situează la un nivel stabil datorită ieftinirii petrolului", a spus economistul șef pentru Europa al subsidiarei londoneze a Bank of America, Holger Schmieding.
Sporirea riscului de recesiune economică, agravată de creșterea turbulențelor de pe piață, ar putea duce la o reducere a ratei dobânzii de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE), estimează economiștii. BCE dorește să tempereze previziunile inflaționiste pentru a evita o spirală a creșterii prețurilor și a salariilor, provocată de prețul ridicat al petrolului și al alimentelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9102 secunde