Miniștrii europeni ai agriculturii discută programul "mărul și para" în școli

443
Consiliul miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană se reunește la Bruxelles în perioada 29-30 septembrie 2008. El urmează să ia o hotărâre privind proiectul Comisiei Europene de modificare a regulamentului privind distribuirea de alimente către persoanele defavorizate.
După cum a relatat ziarul "Cuget Liber", comisia a propus: majorarea cu două treimi, până la circa 500 de milioane de euro, începând cu 2009, a bugetului alocat de UE; diversificarea gamei de produse furnizate săracilor (pentru prima oară vor fi incluse fructele, legumele și uleiul de gătit); cofinanțarea programului din bugetul UE; achiziționarea produselor de pe piața comună.
În cadrul reuniunii se va discuta, de asemenea, programul privind distribuire gratuită a fructelor în școli. Va fi analizată posibilitatea de cofinanțare a acestuia, existența programelor naționale adiționale (precum "cornul și laptele", din România) și proveniența produselor.
Dacă vor fi aprobate, aceste programe vor contribui la relansarea pieții agricole comunitare.
Președinția franceză va informa consiliului despre stadiul negocierilor privind "bilanțul de sănătate" al politicii agricole comune, în vederea reformării acesteia începând din 2013.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8782 secunde