Industria navală intră în era tehnologiilor bazate pe realitatea mixtă

91
Industria navală intră în era tehnologiilor bazate pe realitatea mixtă - industrianavalaintraineratehnolo-1636465280.jpg

Articole de la același autor

Inginerii din cadrul companiei sud-coreene Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) au realizat prima platformă navală integrată din industrie, bazată pe realitate mixtă, informează publicația „Business Korea”. Denumită „DW-3000F Surface Vessel MR System”, aceasta combină avantajele realității virtuale cu cele ale realității augmentate. Printr-un sistem de realitate mixtă, se compară o navă reală cu nava virtuală.

Platforma le permite oamenilor să experimenteze virtual întregul proces de construcție navală, de la marketing la proiectare până la producție, întreținere și formarea echipajului.

Când un vânzător de nave pornește o tabletă PC la întâlnirea cu un client, o navă virtuală apare în fața lor. Apoi ecranul arată sistemele de arme aplicabile navei, permițând clientului să aleagă specificațiile. În același mod, clientul poate alege echipamentele din sala motoarelor pentru navă.

Clienții DSME s-au arătat încântați de sistemul MR, deoarece au putut verifica cu ușurință procedurile de operare și cele de întreținere a echipamentelor principale ale navelor.

Noua tehnologia poate fi la îndemână proiectanților și constructorilor navali în orice moment, la locurile de producție. Este de așteptat ca sistemul să contribuie la reducerea costurilor construcțiilor navale și la diminuarea numărului accidentelor de muncă din șantierele navale.

DSME a depus o cerere de brevet pentru platforma nou construită. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1171 secunde